Λύση μέσω Αegean για τους 2.500 εγκλωβισμένους μαθητές

Με την απεργία των ναυτεργατών να συνεχίζεται και τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, η αγωνία κορυφώθηκε για τους 2.500 μαθητές που έμεναν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη. Η λύση ήρθε όχι μέσω θαλάσσης αλλά από…αέρος.

Ενδεικτικό είναι ότι η Aegean με 5 πτήσεις μεταφέρει 1.000 μαθητές από το Ηράκλειο και τα Χανιά προς την Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το λιμενάρχη Ηρακλείου κ.Σαϊτάκη  «με πρωτοβουλία του υπουργού κ.Κουρουμπλή εξασφαλίστηκαν σήμερα από 3 αεροπορικές εταιρίες δωρεάν πτήσεις από τα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων προς την Αθήνα ,για τους μαθητές που είναι εγκλωβισμένοι. Από αργά το βράδυ αναλάβαμε πρωτοβουλία. Εντοπίσαμε ένα μεγάλο αριθμό μαθητών κυρίως από Χανιά και δευτερευόντως από Ηράκλειο και είμαστε σε συνεννόηση για τον τρόπο και τις ώρες αναχώρησης».

Στα Χανιά οι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 2 το μεσημέρι και πρόκειται για περίπου 1.100 μαθητές. Στο Ηράκλειο είναι περίπου 150 και προγραμματίστηκε η πρώτη πτήση στις 10.00 το πρωί ενώ υπάρχουν κι άλλοι μαθητές οι οποίοι εντοπίζονται στη διάρκεια της ημέρας.

Μάλιστα το λιμεναρχείο ζήτησε τη συνεργασία συνοδών καθηγητών για να γίνει η μεταφορά χωρίς ταλαιπωρία.

hπηγη





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.