Λύκειο στην Ιαπωνία ζητά καθηγητή για να διδάξει αρχαία ελληνικά!

Καθηγητές, όχι απαραιτήτως ιαπωνικής υπηκοότητας, που θα διδάξουν αρχαία ελληνικά στους μαθητές του αναζητά το Λύκειο Κεϊό Σίκι, που βρίσκεται στην πόλη πόλι Σίκι του νομού Σαϊτάμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Η προκήρυξη της θέσης αφορά την επόμενη σχολική περίοδο, από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα greecejapan.com.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου αρρένων ανάμεσα στις γλώσσες στις οποίες περιγράφονται οι στόχοι είναι και τα ελληνικά!

Τα αρχαία ελληνικά είναι μεταξύ των ξένων γλωσσών επιλογής. Το Λύκειο Κεϊό Σίκι ιδρύθηκε τον Μάιο του 1948 ως αγροτικό Λύκειο (με την κανονική ύλη και επιπλέον μαθήματα κατάρτισης στη γεωργία), και το 1957 μετατράπηκε σε Γενικό Λύκειο Αρρένων. Οι περισσότεροι απόφοιτοί του σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κεϊό.

Οι ξένες γλώσσες μπήκαν στο πρόγραμμα το 1991 με στόχο οι μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μελετώντας ξένους πολιτισμούς μέσω της γλώσσας. Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται δύο ώρες την εβδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα και μία ώρα εκτός ωραρίου.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.