Ρεκόρ στα 76α Αρκάδια ? Πολύ μεγάλη συμμετοχή για τους αγώνες της Κυριακής

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οργάνωση των Αρκαδίων Αγώνων που, φέτος συμπληρώνουν 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στις 15.00

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για μία ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση αυτή την Κυριακή (ως γνωστό υπάρχει και η πολιτιστική) όπου συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κόσμο, αφενός για να λάβει μέρος, αφετέρου για να ζήσει δίπλα στους αθλητές (μικρούς και μεγάλους) τις προσπάθειές τους σε κάθε αγώνισμα.

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, και φέτος, θα υπάρξουν τρία αγωνίσματα (Αρκάδιος δρόμος 20χλμ, δρόμος 6χλμ και 1χλμ (για τα παιδιά δημοτικών σχολείων).

Οι συμμετοχές τείνουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ τόσο στον 1ο όσο και στον 2ο δρόμο. Ήδη έχουν ξεπεράσει τις 550 με τον Αρκάδιο δρόμο να συγκεντρώνει 320 συμμετέχοντες ανάμεσα σ’ αυτούς και η «Χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004, Αθανασία Τσουμελέκα.

Εκτός όμως από τους αγώνες δρόμου, πόλο έλξης αποτελεί το κρητικό βόλι (για μεγάλους και μικρούς) ενώ στο «Μελίνα Μερκούρη» θα επιδοθούν σε διάφορα νούμερα τα παιδιά του ΟΚΑ Αρκάδι, στο τραμπολίνο.

Θα τιμηθούν οι Ρεθεμνιώτες «Παγκόσμιοι» γυμναστές

Η αγωνοθεσία των 76ων Αρκαδίων θα περιλαμβάνει και μία ενότητα η οποία θα αφορά βραβεύσεις για κάποια παιδιά που αποτελούν στον τόπο μας, το φωτεινό παράδειγμα του αθλητισμού.

Την τιμή θα λάβουν μέσω ειδικής βράβευσης δύο παιδιά που έφεραν πρόσφατα παγκόσμιες επιτυχίες στο χώρο του αθλητισμού, όχι μόνο για το Ρέθυμνο αλλά και για την Ελλάδα φορώντας το εθνόσημο. Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχαν με την Εθνική ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Τραπεζούντας οι Γιώργος Προβιάς, Ανδρέας Σταυρουλάκης. Ως γνωστό, ο Προβιάς αναδείχθηκε 1ος στις ασκήσεις εδάφους και 2ος στους κρίκους ενώ ο Ανδρέας Σταυρουλάκης βοήθησε με την υψηλή του βαθμολογία να αναδειχθεί 4η δύναμη στον κόσμο η χώρα μας στο εν λόγω άθλημα.

Διαφορετικά μετάλλια για κάθε άθλημα
Μαζί με την συμμετοχή και την εγρήγορση στην οποία βρίσκεται η όλη εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανέκδοτα μετάλλια και κύπελλα για κάθε άθλημα ξεχωριστά καθώς και συλλεκτικές μπλούζες δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ανάλογη βαρύτητα.

Οι κρητικοί παραδοσιακοί χοροί
Για το τέλος, οι φίλαθλοι αλλά και οι γενικώς παριστάμενοι της όλης εκδήλωσης, θα διασκεδάσουν μέσω της κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Χοροί όπως, σούστα, αργό και γρήγορο πεντοζάλι, συρτός, καστρινός, λαζώτης, αγωγειανός και ελεύθερη σούστα αναμένεται να αποδοθούν στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» από τους συλλόγους, «Ψηλορείτης», «Ερωφίλη», «Ντελίνα», «Ρίζες», «Κρήτες», Λερ», Λαογραφικός Όμιλος Τζανιδάκη», «Αρκάδι», Όμιλος Βρακοφόρων», «Όρη Αξού», «Λιβαδίων και όμιλος Χνάρη».

Μαζί τους φυσικά οι μουσικοί Αλέξανδρος Παπαδάκης στη λύρα και οι Γιώργος Βεργαδής, Γιώργος Ψαράκης και Ιδομενέας Καμηλάκης στο λαούτο.

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.