Οι Τρεις Εκκλησιές στα νότια του νομού Ηρακλέιου

O οικισμός με την υπέροχη  παραλία στις Τρεις Εκκλησιές είναι μια από τις πιο καθαρές παραλίες στα νότια του Νομού Ηρακλείου.

Απέχει 64χλμ από το Ηράκλειο και για να φτάσετε έως εκεί, πρέπει απαραίτητα να περάσετε από μια χωμάτινη διαδρομή με το αυτοκίνητό σας, γι’ αυτό και προτιμήστε αυτοκίνητο 4×4. Η θέα που συναντάτε μέχρι να φτάσετε στην παραλία είναι πανέμορφη. Στις Τρεις Εκκλησιές, εκτός από τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία. Ο προορισμός αυτός είναι ιδανικός για όσους επιλέγουν παραλίες μακριά από την φασαρία. Ανατολικά απο τις Τρείς εκκλησιές και σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε την παραλία βουδομάτης ΔΕΣ ΕΔΩ

l

 Η κύρια διαδρομή για τις Τρεις Εκκλησιές είναι Χάρακας-Παράνυμφοι-Τρεις Εκκλησιές. Η απόσταση Χάρακας-Παράνυμφοι είναι επτά (7) χιλιόμετρα (άσφαλτος) και η απόσταση Παράνυμφοι -Τρεις Εκκλησιές είναι δώδεκα (12) χιλιόμετρα (χωματόδρομος). Εναλλακτικά, φτάνει κανείς πρώτα στο χωριό Πύργο κι από κει υπάρχει χωματόδρομος που περνάει από το Πρινιά και φτάνει στις Τρεις Εκκλησιές. Ο δρόμος αυτός εξακολουθεί να είναι χωματόδρομος (5-6 χιλιόμετρα). Κάπου ανάμεσα στους Παρανύμφους και στο Πρινιά οι δυο δρόμοι συναντιούνται. Επίσης, αλλη διαδρομή είναι από Χάρακα-Αμύγδαλο-Παράνυμφους-Τρεις Εκκλησιές.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε κοντά στο χωριό Παράνυμφοι, στα 800 μ. περίπου, τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Αμπά, τον τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας, ύψους περίπου 145 μέτρων.

φωτογραφία: foto.kik





One thought on “Οι Τρεις Εκκλησιές στα νότια του νομού Ηρακλέιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.