Οι ΗΠΑ απομακρύνουν τις οικογένειες του προσωπικού στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης

Εντολή για την απομάκρυνση των οικογενειών του αμερικανικού προξενικού προσωπικού στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν οι ΗΠΑ, προειδοποιώντας για επιθέσεις «εξτρεμιστικών οργανώσεων» με στόχο Αμερικανούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική προειδοποίηση από τις ΗΠΑ μέσα σε λίγες ημέρες, με την Ουάσιγκτον να ανησυχεί για τις «αυξανόμενες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων». Η απόφαση αυτή ελήφθη «βάσει πληροφοριών που καταδεικνύουν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να επιτεθούν σε Αμερικανούς πολίτες σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν ή όπου συχνάζουν».

Πριν από μία εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν προσεκτικά το εάν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία με δεδομένες τις σημερινές περιστάσεις.

«Οι Αμερικανοί και οι ξένοι τουρίστες έχουν στοχοθετηθεί ρητά από διεθνείς και τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στην Τουρκία», υπογραμμίζεται και στις δύο προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας.

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ δεν έχει δοθεί ίδια εντολή σε άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.