Μπαμπά, με καταπιέζεις…

Διαβάστε μια συγκινητική επιστολή ενός νεαρού ποδοσφαιριστή προς τον πατέρα του, που συγκλονίζει.

Είσαι γονιός… στέλνεις το παιδί σου σε ακαδημία… αξίζει να αφιερώσεις 5′ από το χρόνο σου και να διαβάσεις μια επιστολή ενός νεαρού προς τον πατέρα του, όπου του εξηγεί πως κάποιες πράξεις του, στέκονται εμπόδιο στην καριέρα του.

Αυτή η επιστολή είχε μεγάλη απήχηση στην Ισπανία και τοιχοκολλήθηκε από πολλά αθλητικά κέντρακαι γυμναστήρια.

“Αγαπημένε μου πατέρα,
Δεν ξέρω πώς να στο πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αι­σθά­νο­μαι άσχημα, να μην αι­σθά­νο­μαι παράξενα…
Μου έκανες δώρο μια μπάλα, ενώ καλά καλά δεν είχα αρχίσει να περπατάω. Ακόμα δεν είχα ξεκινήσει το σχολείο και με έγραψες στην ομάδα.
Μου αρέσει να προ­πο­νού­μαι μέσα στην εβδομάδα, να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω τις Κυριακές, όπως κάνουν οι μεγάλοι πο­δο­σφαι­ρι­στές.
Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο δεν ξέρω… δεν είναι όπως πρώτα.
Πλέον δε με χει­ρο­κρο­τείς όταν τελειώνει ο αγώνας, ούτε μου παίρνεις ένα χυμό και ένα σάντουιτς.
Πηγαίνεις στην κερκίδα και σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, βρίζεις τους διαιτητές, τους προ­πο­νη­τές, τους πο­δο­σφαι­ρι­στές, τους γονείς…

Γιατί άλλαξες;
Νομίζω ότι υ­πο­φέ­ρεις και δεν κα­τα­λα­βαί­νω το λόγο.
Μου ε­πα­να­λαμ­βά­νεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτα μπροστά μου, και όποιος έχει αντίθετη γνώμη κάνει λάθος, και ό­τι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη.
Αυτός ο προ­πο­νη­τής που λες ό­τι είναι ανίκανος, είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να δια­σκε­δά­ζω παίζοντας.
Το παιδί που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση μου, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κρι­τί­κα­ρες όλο το παιχνίδι, γιατί όπως λες, δεν κάνει ούτε για να μου κου­βα­λά­ει τη τσάντα.
Αυτό το παιδί είναι στην τάξη μου. Όταν τον είδα τη Δευτέρα ντράπηκα. Δεν θέλω να σε α­πο­γο­η­τεύ­σω
Κάποιες φορές πιστεύω ό­τι δεν έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνω ε­παγ­γελ­μα­τίας και να κερδίσω ε­κα­τομ­μύ­ρια, όπως ο­νει­ρεύε­σαι.

Με κα­τα­πιέ­ζεις.
Έχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω. Αλλά μου αρέσει τόσο το πο­δό­σφαι­ρο….
Μπαμπά σε παρακαλώ, μη με α­να­γκά­σεις να σου πω ό­τι δεν θέλω να έρχεσαι να με βλέπεις να παίζω πο­δό­σφαι­ρο”.

Άραγε έχετε σκεφτεί ότι κάποιες από τις πράξεις σας, μπορεί να στέκονται εμπόδιο στα όνειρα τουπαιδιού σας;

Αυτή η επιστολή θα μπορούσε να είναι αληθινή αλλά έχει γραφτεί από τον Paco Merino, έναν Ισπανό δη­μο­σιο­γρά­φο και διευθυντή α­θλη­τι­κού τμήματος στην ε­φη­με­ρί­δα El Dia de Cordoba.

http://talentabout.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *