Τα Χανιά η μοναδική ελληνική πόλη στη λίστα του Guardian. Τι προτείνει στους επισκέπτες

Ανάμεσα στις πιο όμορφες από τις μικρότερες ευρωπαϊκές πόλεις, κατατάσσει τα Χανιά ο Guardian στην ειδική έκδοσή του που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Βρετανική εφημερίδα προτείνει 10 ευρωπαϊκές πόλεις που δεν έχουν την «λάμψη» των μεγαλουπόλεων, ξεχωρίζουν όμως για τις ομορφιές τους.

Η μοναδική ελληνική πόλη σε αυτή τη λίστα είναι τα Χανιά, για τα οποία γράφει ο συντάκτης του άρθρου:

«Δεν είναι άγνωστη, αλλά είναι σίγουρα υποτιμημένη τον χειμώνα, όταν οι κάτοικοί της είναι κυρίως ντόπιοι και φοιτητές. Τα όμορφα Χανιά έχουν ένα υπέροχο Παλιό Λιμάνι από την εποχή των Ενετών, οι οποίοι επηρέασαν την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της πόλης.

«Μυθική» είναι και η κουζίνα των Χανίων την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Η εφημερίδα προτείνει τα κλασικά κεφτεδάκια αλλά κυρίως το παραδοσιακό τσιγαριαστό, αλλά και το «Θαλασσινό Αγέρι» για θαλασσινά, καθώς και το χωριό Καλύβες.

Για διαμονή προτείνει -για οικογένειες και όχι μόνο – το ξενοδοχείο Δαναός στη Νέα Χώρα καθώς είναι σε ιδανική απόσταση από τα ην παραλία αλλά και το κέντρο της πόλης, ενώ για αποδράσεις στη φύση προτείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς.

1

2

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.