Τα παιδικά σανδάλια κλειδί στο γρίφο

Τα σανδάλια που φορούσε ο μικρός Μπεν και τα δέντρα που φυτεύτηκαν στην περιοχή μετά την εξαφάνιση του, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών των Βρετανών αξιωματικών στην Κω.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σχολαστικά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την εποχή που χάθηκε το αγόρι στην περιοχή Ηρακλής. Σ’ αυτές απεικονίζονται δέντρα που μόλις είχαν φυτευτεί. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκρίνουν τις αλλαγές στον τόπο μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού και να ερευνήσουν το ενδεχόμενο αν είναι θαμμένο κάτω από κάποιο δέντρο.

Επίσης θα ζητήσουν από ντόπιο τσαγκάρη να κατασκευάσει ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια σαν αυτά που φορούσε ο Μπεν όταν εξαφανίστηκε, για να το συγκρίνουν με τυχόν ευρήματα.

Το μικρό αγόρι όταν χάθηκε στις 24 Ιουλίου του 1991, φορούσε κοντομάνικο πουκάμισο λευκού και πράσινου χρώματος και ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια που διακρίνονται καθαρά στην παρακάτω φωτογραφία.

fl1448

Στις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στο ίδιο σημείο, είχε βρεθεί ένα παιδικό παπούτσι αλλά οι αναλύσεις γενετικού υλικού, έδειξαν πως δεν σχετίζεται με το αγνοούμενο αγόρι από το Σέφιλντ.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τις ανασκαφές οστά και οστάρια που η εργαστηριακή εξέταση έδειξε πως ανήκουν σε ζώα.

Οι έρευνες λαμβάνουν χώρα τρία χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης της Κω και αναμένεται να διαρκέσουν για μία ακόμη εβδομάδα.

,fl1449
anikolouli.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.