Έως 100.000 ευρώ σε ομάδες παραγωγών, λέει ο Αποστόλου

«Η στήριξη της κάθε ομάδας παραγωγών ή οργάνωσης μπορεί να φτάσει στις 100.000 ευρώ το χρόνο και είναι για πέντε χρόνια»

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε ομιλία του στις εκδηλώσεις για τη «γιορτή της ντομάτας» στο ορεινό χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας, όπου παραβρέθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία αναγνώρισης και κριτηρίων των Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών ώστε να διευκολύνεται η σύστασή τους», εξήγησε ο υπουργός, για να προσθέσει: «Οι ομάδες αυτές μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά  με ένα κατ’ αποκοπή ποσό για τα 5 πρώτη έτη λειτουργίας τους με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσουν και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις για προσέγγιση νέων αγορών, πιστοποίηση, ενέργειες προβολής και προώθησης, επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου 

Στις εκδηλώσεις για τη «γιορτή της ντομάτας» στο ορεινό χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας παραβρέθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις δυνατότητες που υπάρχουν για τους αγρότες τέτοιων περιοχών μέσα από το νέο αναπτυξιακόΠΛΑΙΣΙΟ που έχει δημιουργήσει για τον αγροτικό κόσμο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου:

Με το Νόμο 4384/2016 μπήκαν οι βάσεις για την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος  και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργατικής επιχειρηματικότητας με την ενεργό συμμετοχή των αγροτών.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία αναγνώρισης και κριτηρίων των Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών ώστε να διευκολύνεται η σύστασή τους.

Οι ομάδες αυτές μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά  με ένα κατ’ αποκοπή ποσό για τα 5 πρώτη έτη λειτουργίας τους με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσουν και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις για προσέγγιση νέων αγορών, πιστοποίηση, ενέργειες προβολής και προώθησης, επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ.

Η στήριξη της κάθε ομάδας ή οργάνωσης μπορεί να φτάσει στις 100.000 € το χρόνο και είναι για πέντε χρόνια.

Παράλληλα, από το Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούνται δράσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης στις εκμεταλλεύσεις , αλλά και  συνεργασίας μεταξύ οργανώσεων ή ομάδων παραγωγών με μεταποιητικές ή τουριστικές επιχειρήσεις ή ερευνητικά ιδρύματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων καλλιέργειας, διαδικασιών ή προϊόντων μεταποίησης, προώθησης των αγροτικών προϊόντων.

«Σας παρέχονται σήμερα μια σειρά χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά σας και να αυξήσετε το εισόδημά σας. Αξιοποιήστε τα με τον καλύτερο τρόπο που εσείς εκτιμάτε» κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 http://_





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.