Πρόστιμο σε δύο άνδρες που ψάρευαν αχινούς στο Σίσι για να ζήσουν!

Τσακωτούς έκαναν οι Λιμενικοί δύο άνδρες που ψάρευαν παράνομα αχινούς στο Σίσι, στους οποίους τις επόμενες ημέρες θα επιβληθεί πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο ένας εκ των δύο στους άνδρες του Λιμενικού, ψάρευε αχινούς για να ζήσει, καθώς είναι άνεργος, αλλά και να βοηθήσει συγγενικό του πρόσωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο 60χρονος άνδρας θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για παράνομη αλιεία, το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ξεκινά από 300 και μπορεί να φτάσει τις 30.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ωστόσο όπως τόνισε ο λιμενάρχης Ηρακλείου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και με μεγάλη προσοχή.

Οι …παράνομοι ψαράδες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία, καθώς έβγαιναν για αχινούς χωρίς να διαθέτουν επαγγελματική άδεια.

Μάλιστα ενώ για τους ερασιτέχνες ψαράδες υπάρχει ένα όριο, 20 αχινοί ημερισίως, στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν πάνω από 300.

 

πηγή





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.