Κατατέθηκε η προσφορά για το Χίλτον- Ενδιαφέρον και από το Δασκαλαντωνάκη

Με σχήμα – συνεργασία κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για το Hilton η ΤΕΜΕΣ και η τουρκική Dogus Holdings, χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτική προσφορά για το ξενοδοχείο κατέθεσε ένα ακόμα σχήμα, του κ. Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας που διενεργεί η Alpha Bank για την πώληση ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θυγατρικής του ομίλου, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Hilton Athens. Στην κατάληξη της φάσης αυτής θα αναδειχθεί ο πλειοδότης.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκέντρωσε διεθνές ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν κινήθηκαν ανάμεσα στα 140 και 170 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν ο αμερικανικός όμιλος Hines, η τουρκική Dogus Holdings, η ελληνική ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star, ο ισπανικός όμιλος Barcelo που διαχειρίζεται 100 ξενοδοχεία σε 19 χώρες, ο νοτιοαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων Orion Hotels & Real Estate, με χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, ο αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται επίσης στον ξενοδοχειακό τομέα και η Pacifica μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

Στις 11 Μαρτίου 2016 πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets, στην οποία ανατέθηκαν οι διαδικασίες για την πώληση του ξενοδοχείου. Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ξενοδοχειακές αλυσίδες και ισχυρά funds ενδιαφέρθηκαν να λάβουν περισσότερα στοιχεία για το ξενοδοχείο. Ο αρχικός στόχος της Alpha Bank ήταν στην τελική φάση να παραμείνουν πέντε ενδιαφερόμενοι, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να επιτυγχάνεται τον Ιούλιο.

in.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.