Στην Τουρκία επέστρεψε το ελικόπτερο, στον Εισαγγελέα οι στρατιωτικοί

Πίσω στην Τουρκία βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό ελικόπτερο τύπου Blackhawk που προσγειώθηκε το Σάββατο και στο οποίο επέβαιναν οι οκτώ αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι τουρκικές Αρχές κινήθηκαν αστραπιαία κάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή του ελικοπτέρου καθώς ένα δεύτερο Blackhawk προσγειώθηκεστο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη και με δεύτερο πλήρωμα παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο και το επέστρεψε στη βάση της Καλλίπολης.

Εν τω μεταξύ, στις 10 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν οι επιβαίνοντες του Black Hawk, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέσθηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον ακριτικό αερολιμένα, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Αμέσως μετά θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

Το επίσημο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου θα υποβάλουν οι οκτώ συλληφθέντες στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος. Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

.cnn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *