Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους

Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. O Τούρκος Πρωθυπουργός το επιβεβαίωσε αλλά διαμήνυσε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.

«Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία,. Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη,. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνιστώντας ηρεμία στους πολίτες.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οπως μεταδίδει πρακτορείο Ντογάν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Αγκυρα.

Π.iefimerida.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.