Η Ένωση Πεζών θα έπρεπε να ήταν ένας παγκόσμιος κολοσσός και σε λίγο ;ίσως θα είναι ανάμνηση.

Η Ένωση Πεζών (Ηρακλείου), μια ιστορική συνεταιριστική οργάνωση (από το 1933), σήμερα έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 για προστασία από πιστωτές λόγω πτώχευσης. Κρίμα, ο συνεταιρισμός αυτός είχε ζήσει μεγάλες στιγμές και διακινούσε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο. Το περίφημο ΠΟΠ ελαιόλαδο Πεζών, τα εξαιρετικά κρασιά ΠΟΠ, τα πρώτης ποιότητας βρώσιμα σταφύλια διάφορων ποικιλιών όπως σουλτανί, ροζακί, κ.α., η σουλτανίνα σταφίδα κ.α.

Βρισκόταν (σε) και προμηθευόταν προϊόντα από ένα από τα πιο παραγωγικά σημεία του πλανήτη και τα προϊόντα της ήταν ασυναγώνιστα.

Φαντάζομαι ότι η είσοδος στο ευρώ ήταν το πρώτο πλήγμα (όπως σε όλα τα αγροτικά προϊόντα), οι κακές διοικήσεις, η αμορφωσιά του Έλληνα που ακόμα τρώει βρωμόλαδα πολυεθνικών τύπου Άλτις ή εξευγενισμένα ή πυρηνέλαια, οι ίδιοι οι συνεταιριστές, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από ιδιωτικές εταιρίες (και η μη λειτουργία ελέγχων από το κράτος – Επιτροπή ανταγωνισμού), η μη στήριξη της ντόπια παραγωγής από τα μεγάλα ξενοδοχεία και η πτώχευση των τραπεζών. Η Ένωση Πεζών θα έπρεπε να ήταν ένας παγκόσμιος κολοσσός και σε λίγο ;ίσως θα είναι ανάμνηση.

 Σχολιάζει ο Γιώργος Παπουτσάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.