«Σημαντικές Τεχνολογικές Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium!

Η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά που φωτίζει άγνωστες πτυχές από τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων έχει δημιουργηθεί από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του κ. Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων, μηχανισμών και επινοήσεων των αρχαίων Ελλήνων δημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων!

Η αρχή της ατμομηχανής, αυτοματοποιημένα ορολόγια και ξυπνητήρια, αυτοκινούμενα κουκλοθέτρα και «κινηματογράφοι», λειτουργικά ρομπότ, αστρονομικά και μετρικά όργανα ακριβείας, ανυψωτικά μηχανήματα, ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη και κρυπτογραφημένοι τρόποι επικοινωνίας απαριθμούν μόνο μερικές απο τις επινοήσεις του αρχαίου Ελληνισμού.

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης αυτής της άγνωστης πτυχής του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί 25 πιστά αντίγραφα των συναρπαστικών αυτών εφευρέσεων.

Ο επισκέπτης, με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού και ξεναγών έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει την υψηλής στάθμης τεχνολογία της εποχής και να αντιληφθεί ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας

Ο Κώστας Κοτσανάς, επιμελητής και δημιουργός της έκθεσης, εκτός απο το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και το μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων και Παιχνιδιών http://kotsanas.com/ που λειτουργούν στο Κατάκολο, έχει δημιουργήσει ένα νέο μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στο κέντρο Ελληνικών σπουδών του University of Connecticut http://kotsanas.com/events/gb/154/ancient-greektechnology, με στόχο να περιοδεύσει σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

Διάρκεια έκθεσης: 29/6/2016 – 30/9/2016

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά και Σαβ/κα εκτός Τετάρτης, 9:30 – 15:00

Εισιτήρια Έκθεσης: 4€ κανονικό 2€ μειωμένο (ηλικίες 5-17 και >65, φοιτητές, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι)

Εισιτήρια Έκθεσης & Ενυδρείο: 11€ κανονικό 8€ μειωμένο (ηλικίες 5-17 και >65, φοιτητές, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι)

Για τα μέλη του Ενυδρείου Δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2810-337788





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.