Ο Γ.Γραμματικάκης φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Με πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής και ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη, ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Η παρουσίαση, την οποία θα κάνει ο καθηγητή Αστροφυσικής του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, έρχεται λίγες μέρες μετά την παρουσίαση των επιγραφών που κατάφεραν να διαβάσουν οι επιστήμονες πάνω στον αρχαίο μηχανισμό.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Γ. Σειραδάκης θα παρουσιάσει ένα λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το διεθνές κοινό για αυτόν τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας, ο οποίος επέτρεπε την παρακολούθηση των πλανητών και την πρόβλεψη των εκλείψεων.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης Γ. Γραμματικάκη, ο στόχος είναι διπλός: «Να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε ένα συγκλονιστικό δημιούργημα της αρχαίας εποχής, που δίκαια αποκλήθηκε ο πρώτος υπολογιστής της ανθρωπότητας. Και να πεισθούμε, όσοι από εμάς δεν το ξέρουμε, ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν είναι μόνον η χώρα των αδιέξοδων μνημονίων και της ταπείνωσης. Υπάρχει και μια “παράλληλη Ελλάδα”, που εξακολουθεί να δίδει λαμπρά δείγματα πολιτισμού, επιστήμης και σωστής Παιδείας».

news.in.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.