Επικίνδυνα τα φθηνά «ασφαλιστικά» οδοντιατρικά προγράμματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ), για τη δράση κερδοσκοπικών – επιχειρηματικών συμφερόντων και μάλιστα εκτός του χώρου της υγείας,  εφιστώντας την προσοχή  κοινού και οδοντιάτρων.

«Μετά την «Λεύκανση» των δοντιών από μη οδοντιάτρους και εκτός οδοντιατρείων, με κινδύνους για την υγεία των πολιτών ακόμη και μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη διαφημιστική καμπάνια «ασφαλιστικών» προγραμμάτων με ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή των «ασφαλισμένων»  στις οδοντιατρικές πράξεις», αναφέρει ο ΟΣΑ.

Εφιστά  την προσοχή του κοινού,  ως προς την  αξιοπιστία των εν λόγω προγραμμάτων, την δυνατότητα υλοποίησης τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Εκπτώσεις στις συνθήκες παροχής υπηρεσιών, στην ποιότητα και στην ασφάλεια δεν είναι αποδεκτές διότι η στοματική υγεία συνδέεται και με την συνολική υγεία του ατόμου. Η χαμηλή τιμή, ιδίως κάτω του κόστους, μπορεί να φαντάζει ελκυστική, συχνά όμως, οδηγεί σε ιδιαίτερα δαπανηρές λύσεις για την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούνται».

Εφιστά επίσης, την προσοχή στους οδοντιάτρους πριν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, να διαπιστώνουν την ιδιότητα του αντισυμβαλλόμενου μέρους και να μελετούν προσεκτικά το περιεχόμενό της, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με την Οδοντιατρική Δεοντολογία.

.iatronea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.