Γιατροί προειδοποιούν για τη χρήση γνωστού παπουτσιού -Κάνουν κακό

Μπορεί να έχουν τρομερή ζήτηση, έχοντας πουλήσει περίπου 300 εκ. ζευγάρια παγκοσμίως από το 2002 και μπορεί να είναι τα αγαπημένα της Κέιτ Μίντλετον, της Έλεν Μίρεν και της Κίρα Νάιτλι, αλλά τα Κροκς δεν συνιστούνται από τους ποδίατρους.

Τα πλαστικά παπούτσια με τις τρύπες που μας θυμίζουν το στόμα του κροκόδειλος δεν είναι, όπως πιστεύαμε, τα ιδανικά παπούτσια για όλη μέρα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβήματα στα πόδια μας.

Η Daily Mail έκανε έρευνα, ρωτώντας ειδικούς για τα οφέλη και μη των Κροκς και οι περισσότεροι  έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.

Τα προβλήματα που δημιουργούν αυτά τα παπούτσια εστιάζουν στα πέλματα, τα νύχια και τους αστραγάλους των ποδιών μας.

Συγκεκριμένα,  Dr. Megan Leahy, από το Σικάγο είπε στη Huffington Post: «Δυστυχώς τα Crocs δεν είναι κατάλληλα για να τα φορά κανείς όλη μέρα. Δεν στηρίζουν επαρκώς τη φτέρνα κι όταν η φτέρνα είναι ασταθής, τείνουμε να σφίγγουμε τα τα δάχτυλα των ποδιών κι αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε τενοντίτιδες, παραμορφώσεις, προβλήματα με τα νύχια, τα δάχτυλα κ.α».

Ο Dr. Alex Kor, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Podiatric Sports Medicine ανέφερε ότι οι ασθενείς που φορούν τέτοια παπούτσια τον επισκέπτονται συχνά με πόνους στο τόξο του πέλματος ή στις φτέρνες κι αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Για κάποιους ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά. Είναι οι άνθρωποι με πολύ μεγάλη καμάρα στο πέλμα ή αυτοί που υποφέρουν από οιδήματα των ποδιών και πρηξίματα στους αστραγάλους.

Έτσι αν η καλύτερη λύση θα ήταν να τα φοράτε για μικρά διαστήματα, όπως μέσα στο σπίτι και όχι  για να διανύσετε μεγάλες διαδρομές.Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν πρέπει να τα φοράμε για πάνω από 8 ώρες ημερησίως.Φωτογραφίες: Crocks, Wikipedia

 

.iefimerida.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.