1.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν τη Μεγάλη Σύνοδο στο Κολυμπάρι

«Ιερό και όσιο εγχείρημα» χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο η οποία θα συνέλθει από 16- 26 Ιουνίου στην Κρήτη, τονίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στρατεύεται στον κόσμο για να ενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό, τον άνθρωπο με τον άνθρωπο, τον άνθρωπο με την κτίστη φύση και ολόκληρη την κτιστή φύση με τον Θεό.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η κάθοδος του Πατριάρχη, μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στις 18 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έρθει στο Ηράκλειο και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου. Ενώ στις 19 Ιουνίου, αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Ηράκλειο, ο οποίος θα παραστεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου θα τελεστεί πανορθόδοξη θεία λειτουργία με αφορμή την ημέρα της Πεντηκοστής.

1.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν τη Σύνοδο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το μεγάλο ιστορικό αυτό γεγονός, καθώς θα είναι η πρώτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, μετά το 787 μετά Χριστόν και το σχίσμα που ακολούθησε μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Περισσότεροι από 600 Ορθόδοξοι Ιεράρχες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη ενώ πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το ιστορικό αυτό γεγονός.

neakriti.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.