Παραγωγοί, μεταποιητές και προμηθευτές κρητικών προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι κρητικών ξενοδοχείων συναντήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης
Παραγωγοί, μεταποιητές και προμηθευτές κρητικών προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι κρητικών ξενοδοχείων συναντήθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούβες Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα των ξενοδοχείων του νησιού από την τοπική παραγωγή.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.
Στη διάρκεια του φετινού 5ου ΦΟΡΟΥΜ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 συναντήσεις ανάμεσα στους 174 παραγωγούς/μεταποιητές και τους εκπροσώπους των 15 δικτύων διανομής και των 55 ξενοδοχειακών ομίλων.
«Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει και φέτος ότι το Φόρουμ αποτελεί αναγκαιότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και δίνει ελπίδες για επέκταση τέτοιων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς», δήλωσε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τονίζοντας ότι «πρόκειται πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο αποδίδει σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες».
Στην ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη της Κρήτης και των προϊόντων της, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε το ΦΟΡΟΥΜ, ενώ η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος κ. Έφη Κουτεντάκη επισήμανε ότι «πριν 5 χρόνια θεμελιώθηκε ο θεσμός που απτά πλέον οδηγεί στην επιχειρηματική ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα».
Το 5o ΠΑΓΚΡΗΤΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, σε συνεργασία με πολλούς φορείς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Για πρώτη χρονιά φέτος συμμετείχαν στο ΦΟΡΟΥΜ και Δήμοι της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν τους συμμετέχοντας για τις δράσεις στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής τους.