Φριχτές αποκαλύψεις για τη βίλα των βασανιστηρίων στην Κρήτη

Εγκλεισμούς στο υπόγειο του σπιτιού, ξύλο, εξευτελισμοί δίχως τέλος, πείνα και κούρεμα… με τη ψιλή υπέμεναν τα τραγικά παιδιά

«Δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε κάτι να φάμε, πεινάμε και δεν μας δίνει τίποτα ο μπαμπάς και η μαμά». Αυτή είναι η φράση που προκάλεσε την αντίδραση γείτονα του ζευγαριού στην Κρήτη όταν τυχαία, όπως λέει, είχε συναντήσει τα τρία ανήλικα παιδιά στο δρόμο την ώρα που κατευθύνονταν στο σχολείο τους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος η καταδίκη του “πατέρα” είναι μια μορφή ανακούφισης για τα παιδιά και το χωριό.  Ο γείτονας της οικογένειας γυρνά τον χρόνο πίσω και ανακαλεί στη μνήμη του ένα τυχαίο περιστατικό που τον έκανε να καταλάβει ότι στη βίλα της ντροπής υπήρχε μόνο θλίψη και εξαθλίωση.

«Είχα παρατηρήσει τη θλίψη στα προσωπάκια τους και πως ήταν εξουθενωμένα. Τα πλησίασα γιατί τα γνώριζα από τη γειτονιά και τα ρώτησα αν έχουν κάτι, αν θέλουν κάτι, αν συμβαίνει κάτι. Εκείνα μου είπαν ότι πεινούσαν και πως δεν είχαν χρήματα για να μπορέσουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι. Μου φάνηκε απίστευτο αυτό που άκουγα από τα μικρά, μιας και έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια τον σχεδόν προκλητικό τρόπο ζωής του ζευγαριού, που κάθε λίγο και λιγάκι οργάνωνε διακοπές αναψυχής, παρατώντας κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι.

Όπως μου είπε ο μεγαλύτερος γιος τους, ο οποίος πριν καιρό εκδιώχθηκε από το σπίτι στο οποίο διέμενε, με τη δικαιολογία ότι δημιουργούσε προβλήματα με την ανυπακοή του, το…  μενού των βασανιστηρίων που τα παιδιά υπέμεναν επί σειρά ετών τα είχε όλα. Ξυλοδαρμούς, λεκτικές και σωματικές κακοποιήσεις, βάναυσες χειρονομίες και τιμωρίες με εγκλεισμό τους στα δωμάτια της πολυτελούς βίλας», θυμάται.

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη για τον τρόπο που επέλεγαν κάθε φορά να τιμωρήσουν την ενήλικη σήμερα κόρη τους όταν κατά την γνώμη τους αυθαδίαζε. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γείτονας της οικογένειας την κούρευαν γουλί!

«Το αθώο κορίτσι υπέμενε τα μαρτύρια που βίωνε γιατί εκείνοι την απειλούσαν ότι θα τη διώξουν και αυτή από το σπίτι, όπως είχαν κάνει άλλωστε και με το μεγαλύτερο αδελφό της. Η κοπέλα, η οποία είχε πέσει θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του “πατέρα” της βίωνε ένα καθημερινό καθεστώς φόβου που την έπνιγε, ενώ δε μπορούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα να βγει από το σπίτι αφού το θέαμα που θα αντίκριζαν οι γείτονες με εκείνη κουρεμένη γουλί θα μαρτυρούσε περίτρανα τα βασανιστήρια που υφίστατο», λέει κάτοικος του χωριού και γείτονας της οικογένειας μιλώντας στο protothema.gr.

«Σας ικετεύω όχι τα μαλλιά μου, μη με κουρέψετε, θα κάνω ότι μου ζητήσετε»

Όπως λέει, «μάταια το κορίτσι εκλιπαρούσε τη μάνα και τον πατέρα να δείξουν οίκτο γιατί εκείνοι όχι απλά δεν είχαν τέτοιο συναίσθημα μέσα τους, αλλά αντίθετα έβρισκαν καθημερινά, τρόπους για να ταπεινώνουν και να εξευτελίζουν τις πέντε αθώες ψυχές που είχαν αποφασίσει να υιοθετήσουν». 

«Το κορίτσι αυτό εξαφανίστηκε κυριολεκτικά την επόμενη ημέρα μετά τη σύλληψη του ζεύγους και έφυγε πίσω στην Αγγλία», λέει στο protothema.gr  και συμπληρώνει «εκεί θα προσπαθήσει να προχωρήσει τη ζωή της, να επουλώσει τις ανοιχτές βαθιές πληγές στο σώμα και τη ψυχή της με την ελπίδα ότι ο χρόνος θα γιατρέψει και θα τη βοηθήσει να προχωρήσει παρακάτω.  Η κοπέλα ήταν ίσως η πιο τραγική φιγούρα της οικογένειας, αφού υπέστη τα πιο σκληρά βασανιστήρια και επιπλέον προσπαθούσε να προστατέψει τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας κυρίως τα μικρότερα για να μην αντιμετωπίσουν τις ίδιες σκληρές καταστάσεις όπως εκείνη».

«Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, όπως είπα και πριν, ζει εδώ και προσπαθεί να βρει τους δικούς του ρυθμούς.  Είναι ένα ταλαιπωρημένο παιδί, που όμως βγάζει μία απίστευτη αξιοπρέπεια και γλυκύτητα και ας έχει πονέσει τόσο πολύ και ας έχει υπομείνει σειρά βασανιστηρίων και ταπεινώσεων. Φοβόμουν επειδή είναι αγόρι ότι θα έβγαινε όλος αυτός ο θυμός κάποια στιγμή και ενδεχομένως να είχε παραβατική συμπεριφορά. Σας διαβεβαιώ μόνο αυτό δε συνέβη, είμαστε κοντά του σε ότι χρειαστεί ανθρώπινα και ουσιαστικά και θα είμαστε κοντά του μέχρι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του. Τώρα για τα ανήλικα παιδάκια όπως γνωρίζετε είναι στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Μαθαίνω ότι τα έχουν αναλάβει ειδικοί ψυχολόγοι προκειμένου να μπορέσουν και εκείνα να βγάλουν ότι έχουν μέσα τους και σταδιακά να καταφέρουν αν ποτε γίνει κάτι τέτοιο να ξεχάσουν όλα όσα έζησαν», καταλήγει ο γείτονας του ζευγαριού στη συγκλονιστική του περιγραφή στο protothema.gr.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.