ΣΦΑΓΗ 10.000 σκύλων για το φεστιβάλ κρέατος στην Κίνα (Σκληρές photos/video)

10.000 σκύλoι και γάτες σφαγιάζονται σε μόλις λίγες μέρες για το ετήσιο φεστιβάλ κρέατος στο Yulin, στην περιοχή της νότιας Κίνας.

Για να κατευνάσουν την οργή των φιλόζωων, οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται πως η σφαγή περιορίζεται μόνο κατά την περίοδο που διεξάγεται το φεστιβάλ, κάθε Ιούνιο. Μια νέα έρευνα, ωστόσο, δείχνει πως η απάνθρωπη παράδοση παίρνει σάρκα και οστά όλο το χρόνο στο Yulin, καθώς κάθε μέρα κατακρεουργούνται περίπου 300 σκύλοι και γάτες. Μάλιστα για αρκετά από αυτά τα ζώα υπάρχουν αποδείξεις πως πρόκειται για κλεμμένα κατοικίδια.

Όταν η φιλοζωική οργάνωση HSI βρέθηκε στην επαρχία, ήρθε αντιμέτωπη με τη θέα εκατοντάδων ζώων να βρίσκουν το θάνατο με μεταλλικά παλούκια, πριν τα βράσουν. Πολλά από τα ζώα φορούσαν κολάρο κατοικιδίου.

«Με σόκαρε το πόσο κοντά σε σχολεία σκότωναν τα ζώα, με κίνδυνο τα παιδιά να δουν ή να ακούσουν τη σφαγή», λέει ο Peter Li, εκπρόσωπος της οργάνωσης στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ανακάλυψε πως το σκυλίσιο κρέας είναι διαθέσιμο σε αρκετά εστιατόρια στην πόλη.

Περίπου 10 με 20 εκατομμύρια σκύλοι σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Κίνα για να καταναλωθούν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμπόριο σκυλίσιου κρέατος ενέχει κινδύνους και για τον άνθρωπο, καθώς συνδέεται με τη χολέρα και τη λύσσα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO:

 

 

topontiki.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.