Κρητικοί παρελαύνουν στη Νέα Υόρκη με 4×4 και κατσούνες

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio και ο γερουσιαστής Leonidas Raptakis, ξεχώρισαν οι Κρητικοί που έδωσαν δυναμικό και… ηχηρό παρόν.

Όπως φαίνεται και στο video, οι Κρητικοί περιμένουν τη σειρά τους να παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο, με τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και τις… κατσούνες!

 

Βέβαια, τα βλέμματα όλων τράβηξε το 4×4 που τραβούσε ένα τρέιλερ πάνω στο οποίο χόρευαν νέοι και νέες συνοδεία ζωντανής μουσικής, με λύρα και λαούτο.

Να σημειωθεί ότι η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος και αποτελεί ιστορικό θεσμό. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.

 

zarpanews.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.