Βασανιστήρια που σοκάρουν σε βάρος των 5 θετών παιδιών στον Ταυρωνίτη Χανίων

Xωρίς ίχνος ντροπής ή διάθεση για μεταμέλεια για όσα κατηγορείται, βασανιστήρια που σοκάρουν και είναι πέρα από κάθε λογική, εμφανίστηκε στο δικαστήριο Ρεθύμνου ο 56χρονος Βρετανός που κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση των 5 θετών παιδιών του. Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου, επειδή ο 56χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χρήματα για να διαθέσει στον συνήγορο υπεράσπισης.

Εν τέλει δόθηκε περιθώριο 2 ημερών για την προετοιμασία του έτερου δικηγόρου στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση και αναμένεται να εξασφαλίσει εκ νέου ειδική άδεια εκδίκασης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου εξαιτίας της αποχής στον κλάδο.

Τα βασανιστήρια που σόκαραν…

Η υπόθεση του 56χρονου Βρετανού είχε σοκάρει και συγκλονίσει την Κρήτη αφού κατηγορείται ότι βιάζε τα παιδιά που είχε υιοθετήσει.

Η ζωή των ανήλικων τότε παιδιών στο σπίτι κολαστήριο στον Ταυρωνίτη Χανίων σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα κόλαφο, το λιγότερο ως  καθημερινός Γολγοθάς μπορεί να χαρακτηριστεί. Φέρεται να κλείδωνε τα παιδιά σε δωμάτιο και να τα άφηνε νηστικά ακόμα και για 3 μέρες. Τα έβγαζε έξω στο κρύο του χειμώνα μόνο με τις πιτζάμες. Είχε ξυρίσει τα μαλλιά από τα ανήλικα τότε κορίτσια, ενώ κατ’ εξακολούθηση βίαζε τα 2 από τα 3 κορίτσια και κακοποιούσε και τα 5 παιδιά σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.Μόνο το ένα κορίτσι δε βίαζε και αυτό γιατί υποφέρει και από προβλήματα υγείας. Ο ίδιος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε σαν βασιλιάς σε σπίτι με πισίνα, χρησιμοποιώντας τα ανήλικα τότε θετά παιδιά του ως υπηρέτες, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατηγορείται.Αυτό το κατάφερνε και με τα 4.500 ευρώ μηνιαίως που όπως κατηγορείται λάμβανε ως επίδομα από τις βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες για την ανατροφή των θετών παιδιών.

Οι ανώνυμες καταγγελίες των γειτόνων στις βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες έπεφταν στο κενό, όπως και οι έρευνες για τον εντοπισμό της 57χρονης θετής μητέρας η οποία ακόμη και σήμερα διαφεύγει της σύλληψης. Εκμεταλλεύονταν με το σύζυγό της την απόσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρώντας ότι δεν θα τους έπιανε το δόκανο του νόμου και θα συνέχιζαν να ζουν με τα χιλιάδες ευρώ που εξασφάλιζαν μέσα από την ένοχη αυτή δραστηριότητά τους.

Η έρευνα της αστυνομίας

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν από ένα περίπου χρόνο ο 56χρονος οδηγώντας μεθυσμένος έπεσε με το όχημά του σε σταθμευμένο όχημα γείτονα. Αντί να υπογράψει φιλικό διακανονισμό, έκανε φασαρία και με την εμπλοκή της αστυνομίας, ένα από τα κορίτσια βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει τα βασανιστήρια που υπέφεραν τα 5 παιδιά για 5 χρόνια.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την υπόθεση που έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και στις δύο χώρες, προσπαθώντας να ρίξουν φως στις σκιώδεις διαδικασίες που εξασφάλιζαν πολυτελή διαβίωση στους γονείς – τέρατα την ώρα που μάτωναν οι ψυχές των παιδιών.

 Ματθαίος Καπετανάκης neakriti.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.