«Να καταναλώνετε λίγα φύλλα κόκας, κάνει καλό στην υγεία» προέτρεψε τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Βολιβιανός Πρόεδρος

Η ημίωρη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Εβο Μοράλες, στην αποστολική βιβλιοθήκη του Βατικανού είχε απρόσμενη κατάληξη: «Να καταναλώνετε λίγα φύλλα κόκας, κάνει καλό στην υγεία»
συμβούλεψε ο Πρόεδρος της Βολιβίας τον Αργεντίνο ποντίφικα. «Εγώ τα καταναλώνω και νιώθω πολύ καλά. Σας συστήνω να τα πάρετε, αυτό θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στον ρυθμό ζωής σας», πρόσθεσε ο Μοράλες απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, παρουσία των δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας εδώ και καιρό είναι επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης των «cocaleros», των καλλιεργητών των φύλλων κόκας και υποστηρίζει την αποποινικοποίηση σε διεθνές επίπεδο της κατανάλωσης φύλλων κόκας. Το δώρο του στον Πάπα Φραγκίσκο είναι τρία βιβλία σχετικά με τα οφέλη αυτού του φυτού, του οποίου η Κολομβία είναι η πρώτη παραγωγός χώρα παγκοσμίως.

Ο ποντίφικας είχε δοκιμάσει σε υγρή μορφή κόκα, για να αντιμετωπίσει την αδιαθεσία λόγω του υψόμετρου στο αεροπλάνο με το οποίο μετέβαινε στη Βολιβία, πέρσι.

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος πρόσφερε στον επικεφαλής του κράτους της Βολιβίας ένα μετάλλιο του Αγίου Μαρτίνου κι ένα αντίγραφο του βιβλίου του «Το Όνομα του Θεού είναι Έλεος».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *