Έντονη αντίδραση του Ο.Ε.Ε. για δηλώσεις, ΕΛΠ και φορολογία εισοδήματος

Το TaxisNet δεν έχει ανοίξει ακόμα για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ και η απόφασή μας για αποχή λόγω ασφαλιστικού είναι σε ισχύ, τα ΕΛΠ παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις θα εφαρμοστούν κανονικά από φέτος και ταυτόχρονα ακούμε για νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που θα φτάνει μέχρι και 50%. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα;
Την έντονη ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το γεγονός ότι μετατίθεται διαρκώς η ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δεδομένης της κατά νόμο πρόβλεψης για καταληκτική προθεσμία στις 30 Απριλίου, εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Ο κ. Κόλλιας ζητά το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή, που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών – φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.
Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράζεται και η έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου για τη μη παράταση εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επαναφέρει την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.
Τέλος, ο κ. Κόλλιας δηλώνει την κάθετη αντίθεση του Επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.
Πατήστε εδώ για διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *