Aθλητικός τουρισμός στην Κρήτη: διήμερο συνέδριο Περιφέρειας και ΠΣΑΤ

Μπορεί η Κρήτη να αναπτύξει τουριστικές δραστηριότητες και πακέτα εκτός από τον συνήθη μαζικό τουρισμό; Μπορεί για παράδειγμα να αξιοποιήσει τις εκπληκτικές κλιματολογικές εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει αθλητικό τουρισμό όλο τον χρόνο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες όπως ο πρόεδρος της Aegean Θ.Βασιλάκης, αλλά και καταξιωμένοι αθλητές που έκαναν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό όπως οΘ.Παπαλουκάς στο διήμερο συνέδριο που οργανώνουν 22 και 23 του μήνα ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη στρατηγική της τουριστικής προβολής  για τα επόμενα χρόνια και σε απόλυτη συμφωνία με την πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού, έχει θέσει τους  βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους  βασίζεται η στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού τονίζουν τα στελέχη της Περιφέρειας που   με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη συνεργάζονται με τον πανελλήνιο σύνδεσμο αθλητικού Τύπου για το συνέδριο αυτό με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη αποτύπωση των προοπτικών της Κρήτης ώστε να αναδειχτεί ανταγωνιστικός τουριστικός-αθλητικός προορισμός της Μεσογείου.

Φυσικά χρειάζεται οργάνωση, απαιτούνται υποδομές, πρέπει να πάρουμε τα παραδείγματα άλλων χωρών για να γίνει αυτό.

Η Κρήτη άνετα μπορεί να γίνει προορισμός για γκόλφερς κι αυτό το θέμα θα αναπτυξει ο κ.Βασιλάκης, μπορεί να γίνει προορισμός για ομάδες ποδοσφαίρου , μπάσκετ ή και στίβου που θέλουν να κάνουν προετοιμασία εδώ.

Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει κληθεί και θα μιλήσει για την εμπειρία του στην ΤΣΚΑ ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Για τις θεμελιώδεις μορφές του αθλητικού τουρισμού θα μιλήσει Γιώργος Κώστας, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Για τις Μορφές και Είδη Αθλητικού Τουρισμού και η αναζήτηση Βέλτιστων Καλών Πρακτικών, θα μιλήσει ο Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Δρ Κοινωνιολόγος-Ψυχολόγος, Καθηγητής Τουριστικής Κοινωνιολογίας, Τουριστικής Ψυχολογίας και Εργασιακών Σχέσεων στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Επίσης θα μιλήσει ο κ.Παναγόπουλος του ΣΕΓΑΣ για την συνεργασία και την οργάνωση για το Μπρούνο Ζάουλι, ο αντιδήμαρχος κ.Βαρδαβάς για την συνεργασία με τον δήμο και τις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και τουριστικοί πράκτορες, παράγοντες από την Κρήτη κ.α.

Πηγή: patris.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.