Τι πρέπει να ξέρετε για τη <γλώσσα της πεθεράς> ?

Λέγεται Σανσεβέρια, αλλά είναι γνωστό…
και ως  “γλώσσα της πεθεράς”, “γλώσσα του διαβόλου” και “φυτό φίδι” και μία έρευνα της NASA το αναδεικνύει ως ένα φυτό που είναι απαραίτητο σε ένα σύγχρονο σπίτι στα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα η NASA έκανε μία έρευνα για να εντοπίσει ποιά φυτά έχουν την ιδιότητα να “καθαρίζουν” τον αέρα, στα πλαίσια των προγραμμάτων της για δημιουργία αποικιών και καλλιεργειών στο διάστημα.

Η  Sansevieria trifasciata (η επιστημονική ονομασία αυτού του φυτού που μας έρχεται από την Αφρική) είναι ένα από αυτά τα φυτά, που φιγουράρουν στην λίστα που διαμόρφωσε η NASA, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά τοξίνες και τοξικά στοιχεία από τον αέρα και για αυτό θεωρείται ιδανικό για να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού σας.

Μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε ανθοπωλεία και είναι ένα σχετικά φθηνό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Μάλιστα διακοσμητές προτείνουν να το έχετε ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα για να βελτιώνετε όχι μόνο την αισθητική του χώρου, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.

 tro-ma-ktiko.blogspot.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.