Την επόμενη εβδομάδα θα δώσει εξηγήσεις η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας

Η Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενεπλάκη στη μοιραία επέμβαση για «κρεατάκια» της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη – Την επόμενη Παρασκευή θα απολογηθεί για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών

Να συζητηθεί ως κατ’ επείγον στην επόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, το πειθαρχικό θέμα της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας.

Η κυρία Πολάκη, βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω της εμπλοκής της στη μοιραία επέμβαση για «κρεατάκια» της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Ωστόσο, διώκεται πειθαρχικά για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών από τον περασμένο Μάιο. Η έλλειψη πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να μην ελεγχθεί ως όφειλε όλο αυτό το διάστημα. Η πειθαρχική διαδικασία ουσιαστικά δρομολογήθηκε μετά τον θάνατο της 4χρονης (στις 29 Δεκεμβρίου 2015) οπότε και εστάλη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ορίστηκε ένα εκ των μελών του Πειθαρχικού οργάνου ως εισηγητής της υπόθεσης Πολάκη, γεγονός που σημαίνει ότι υποχρεούται να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα έγγραφα που συνθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης και στην επόμενη συνεδρίαση να ενημερώσει σχετικά τα λοιπά μέλη του συμβουλίου.

Παράλληλα, θα κληθεί να παρουσιαστεί στο πειθαρχικό όργανο και απολογηθεί  για την υπόθεση και η αναισθησιολόγος.
Η διωκώμενη γιατρός έχει το δικαίωμα να εκθέσει την δική της άποψη για όσα της καταλογίζονται – αλλά και η ίδια έχει ομολογήσει- στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και να προσκομίσει σχετικές αποδείξεις.

Τα μέλη του Συμβουλίου θα διαμορφώσουν με βάση το αποδεικτικό υλικό που θα έχουν στη διάθεσή τους την πεποίθηση για το αν έχει διαπραχθεί από την κυρία Νεκταρία Πολάκη πειθαρχικό παράπτωμα ή όχι.

 

Πηγή: protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.