Ρεκόρ συμμετοχών στο 16ο ΟPEN του σκακιστικού ομίλου Ηρακλείου!! (φωτο)

Ένα τεράστιο βήμα για το σκάκι στο νησί αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε  με την έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά Ηρακλείου (3 Ιανουαρίου- 10 Ιανουαρίου 2016)  που γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου και με ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ τα ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ μέλη του ΣΥΦΑΚ.

DSC_0047Τη τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης. «Η περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πάντα δίπλα στο σκάκι σε αυτές τις εξαιρετικές διοργανώσεις.» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης ενώ από την πλευρά του ο κ. Βουρεξάκης τόνισε πως ο Δήμος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος να στηρίζει κάθε ππρωτοβουλία γύρω από το σκάκι και ιδιαίτερα αυτές που έχουν έναν ευρύτερο, διεθνή χαρακτήρα.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (16ο OPEN), είναι το πρώτο  από τα 3 τουρνουά  της σειράς του GRAND PRIX 2016 (τα επόμενα είναι 2-9 Μαϊου και 3-10 Σεπτεμβρίου).

DSC_0030Στην εκκίνηση βρέθηκαν 102 παίκτες στο Α’ γκρουπ (Open) και 66 παίκτες στο Β’ γκρουπ (κάτω των 14 ετών), συνολικά 168, αριθμός ρεκόρ για διοργάνωση επίσημων αγώνων στο Ηράκλειο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται ο γκρανμαιτρ Ντέγιαν Αντιτς (Νο1 των αγώνων), ο γκρανμαιτρ Νέναντ Ριστιτς, ο θρύλος του Γιουκοσλάβικου σκακιού γκρανμαιτρ Ντούσαν Ραϊκοβιτς καθώς και οι μεγάλες ελπίδες του ελληνικού σκακιού: ο Κύπριος 16χρονος διεθνής μαιτρ Αντρέας Κελίρης που εδώ και χρόνια ζει στο Ηράκλειο και πρόσφατα βγήκε 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών, ο 15χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου που είναι ο ισχυρότερος σκακιστής της Κρήτης (με βάση το βαθμό αξιολόγησης) και 12ος στον κόσμο στην ίδια ηλικία και ο επίσης πολλά υποσχόμενος και ραγδαία εξελισσόμενος 16χρονος Αργύρης Παπαδόπουλος (πρωταθλητής Εφήβων Κρήτης) από τα Χανιά.

DSC_0045Ο ισχυρότερος Ηρακλειώτης παίκτης, ο διεθνής μαιτρ Τίμης Λυριντζάκης θα δώσει επίσης το παρόν ενώ ξεχωρίζει ακόμα η συμμετοχή του έμπειρου φιντε μαιτρ Γιώργου Γκούμα.

Η ύπαρξη αυτών των τουρνουά που γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη και στο νησί γενικότερα ενώ η αναβάθμιση του σε διεθνές είναι δεδομένο ότι σταδιακά θα βοηθήσει τον τουρισμό. Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Μέγα Χορηγό ΣΥ.ΦΑ.Κ συνεταιρισμένα φαρμακεία Κρήτης & Δωδεκανήσου), τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Κρητικό Φούρνο και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης για την υποστήριξη τους.. Μεγάλες μάχες έδωσαν και τα παιδιά στο Β’ γκρουπ

DSC_0042





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.