Βγήκε από την εντατική ο 10χρονος που κάηκε από σόμπα στην Κρούστα Λασιθίου

Μετά από δέκα μέρες που βρισκόταν σε καταστολή, στην Εντατική στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο 10χρονος, που έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπό του, ξεπέρασε τον κίνδυνο και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου (δες εδώ)

«Μπαμπά, είστε όλοι καλά; Θυμάμαι που μπήκες στη φωτιά για να με σώσεις», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε το 10χρονο παιδί, εμφανώς συγκινημένο και με δάκρυα στα μάτια μόλις βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο 10χρονος, που κάηκε στο πρόσωπο και το σώμα την επομένη της Πρωτοχρονιάς, όταν έγινε ανάφλεξη της σόμπας στο δωμάτιο όπου κοιμόταν στην περιοχή Κρούστα, στο Λασίθι της Κρήτης.

Οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν εγκαύματα Γ΄ βαθμού κυρίως στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ κρίθηκε απαραίτητο για τον 10χρονο, να βρίσκεται σε καταστολή για να μην υποφέρει από τους πόνους.

Μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ο 10χρονος μαθητής, ξεπέρασε τον κίνδυνο και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου.

Όπως είπε στο protothema.gr ο πατέρας του παιδιού κ. Γιάννης Πετράκης «το παιδί μου νιώθει καλά στην υγεία του, ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά δοξάζω το Θεό που ξεπέρασε τον κίνδυνο. Ευχαριστώ τους γιατρούς που ασχολήθηκαν τόσο πολύ με το πρόβλημα του παιδιού μου. Το πρόσωπο του ήταν πρησμένο και παραμορφωμένο, ούτε τα χαρακτηριστικά του δεν ξεχώριζες. Οι γιατροί όμως έπεσαν πάνω του κυριολεκτικά, και έκαναν ότι μπορούσαν για να το σώσουν. Σήμερα ο γιος μου μετά από δέκα ημέρες κατάφερε και μίλησε, ενώ πλέον είναι σε θέση να καταναλώσει και φαγητό»  

Το χρονικό του συμβάντος 

Στις 2 Ιανουαρίου λίγο μετά τις έξι το πρωί για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έγινε ανάφλεξη της σόμπας που βρισκόταν στο δωμάτιο – σαλόνι όπου κοιμόταν το 10χρονο παιδί. Μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι η ανάφλεξη προκλήθηκε από βενζίνη, ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί εάν το συμβάν προκλήθηκε ή όχι από ανθρώπινο χειρισμό. Το σπίτι της οικογένειας Πετράκη τυλίχτηκε στις φλόγες με τον πατέρα να ψάχνει τρόπο να βγάλει έξω από το σπίτι την σύντροφό του και τα δυο ανήλικα παιδιά.

Όταν κατάλαβε ότι η πόρτα του σπιτιού είχε σφηνώσει, τους έβγαλε από το παράθυρο του δωματίου, ενώ το μωρό που είναι 8 μηνών το τύλιξε μέσα στο πάπλωμα για να το προφυλάξει. Παρόλο που από τις φλόγες και τους έντονους καπνούς δεν είχε καθόλου ορατότητα, κατάφερε να σώσει την οικογένεια του ενώ στη συνέχεια άρπαξε το λάστιχο από την αυλή του σπιτιού προκειμένου να σβήσει τη φωτιά πριν ανατιναχτεί το σπίτι.

Ο 10χρονος μαθητής που είχε και τα πιο σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ. Επειδή όμως στο νησί δεν υπάρχει εξειδικευμένη μονάδα για την αντιμετώπιση σοβαρών εγκαυμάτων, το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.