Λάρισα: Ανατροπή στην υπόθεση του διπλού βιασμού ανήλικων κοριτσιών

Εμεινε δεκατέσσερις μήνες στη φυλακή, άσπρισαν τα μαλλιά του, επιδεινώθηκε η ήδη επιβαρυμένη υγεία του, στιγματίστηκε η οικογένειά του, εξευτελίστηκε η τιμή και η υπόληψή του για τη φοβερή υπόθεση του διπλού βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ανήλικων κοριτσιών το Πάσχα του 2014 στη Λάρισα και όπως αποδείχθηκε ήταν αθώος! Ομόφωνα αθώος λοιπόν (με ψήφους 7 υπέρ της αθωότητας – 0 υπέρ της ενοχής) για τις αποδιδόμενες κατηγορίες κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου προχθές στις 23.10 το βράδυ ο 59χρονος Λαρισαίος Ν.Γ.  ο οποίος δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Κλάματα ευτυχίας «πλημμύρισαν» το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, το οποίο συνεδρίαζε για το διπλό βιασμό από τις 10 το πρωί και κατέληξε στην απόφασή του παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του 59χρονου όπως ακριβώς κατηγορούταν, μετά την εξέταση σειράς μαρτύρων, την ανάγνωση των αποδεικτικών εγγράφων, την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος, όπως επισημάνθηκε από τους δικηγόρους υπεράσπισης, ήταν προφυλακισμένος μόνο με τις σε βάρος του μαρτυρικές καταθέσεις. Η ανάκριση συνεχίστηκε χάριν της επιμονής του ιδίου, της οικογένειάς του και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στο φάκελο της υπόθεσης μπήκαν νέα στοιχεία και κυρίως οι τηλεφωνικές κλήσεις της ανήλικης και η παιδοψυχιατρική της εξέταση. Σύμφωνα με την παιδοψυχιατρική εξέταση, που αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, η ανήλικη που εκμυστηρεύτηκε την εμπειρία φρίκης, ήταν καθοδηγούμενη σε βάρος της οικογένειας και της συζύγου του κατηγορουμένου από τη μητέρα της, η οποία με χρηματικά ανταλλάγματα και με δώρα κινητά τηλέφωνα και laptop της υποδείκνυε να επιμείνει ότι δράστης είναι ο θείος της.

Η μητέρα της ανήλικης αδυνατούσε να επιμεληθεί των υποθέσεών της γι’ αυτό άλλωστε της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών. Οπως κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας, τρίτα πρόσωπα του άμεσου και φιλικού περιβάλλοντος, τα οποία μάλιστα κατονομάστηκαν, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να κρύβονταν πίσω από τις εγκληματικές πράξεις σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πλην όμως όλοι οι δικαστές, τακτικοί και ένορκοι αθώωσαν παμψηφεί τον 59χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, με τη βεβαιότητα ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του διπλού βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εναντίον των ανηλίκων.

Ο 59χρονος απολογούμενος είπε ότι όλη του τη ζωή έμεινε με την οικογένειά του, φρόντιζε τα ανήλικα και προσπαθούσε να τα προστατεύσει από κάθε κίνδυνο. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η εξέταση DNA που ακολούθησε μετά την προφυλάκισή του και έδειξε ότι δεν υπήρχαν μακροσκοπικά ευρήματα τα οποία τον συνέδεαν με τις πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

taxydromos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *