Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που βρίσκεται σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη και έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη.
Υπάρχει όμως ένα μικρό ποσοστό πληθυσμού που έχει δυσανεξία σε αυτήν την και θα πρέπει να την αποφεύγει.
Εάν δεν υπάρχει ευαισθησία στη γλουτένη, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η κατανάλωση μικρότερων μερίδων δημητριακών ολικής αλέσης.
Μία δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πρόσληψης φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε, σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων μετάλλων.
enallaxnews.gr