Αλλαγές στο ασφαλιστικό αγροτών βλέπει ο Μπόλαρης

Πιο αναλυτικά, ότι χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τις οποίες δεν απέκλεισε, «προκειμένου αυτό να είναι ρεαλιστικό και να μη βγάζει τους ανθρώπους από την παραγωγή», παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, στην εισήγησή του στην εκδήλωση του ομίλου Green Box στην Κατερίνη, για τον Αγρότη της Χρονιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν δίστασε να χαιρετίσει τις κινητοποιήσεις που έχουν αρχίσει οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την ελληνική επικράτεια γιατί «πιέζουν για να γίνουν αυτές οι βελτιώσεις», όπως είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν τη φωνή έκφρασης των παραγωγών προς τα υπουργεία των Οικονομικών και Εργασίας, αλλά και προς τους δανειστές, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.

Ο κ. Μπόλαρης δεν παρέλειψε, επίσης, να επαναφέρει την πρότασή του για την ασφάλιση όλων των εργατών γης που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτοί οι πάνω από 200.000 αλλοδαποί εργάτες ασφαλιστούν και πληρώνουν εισφορές, τότε θα αλλάξουν τελείως τα δεδομένα στην ασφάλιση του αγροτικού τομέα.

Στα λεγόμενα Μπόλαρη δεν έλειψαν αντιδράσεις εκ μέρους των παριστάμενων αγροτών, κυρίως για το θέμα των προωθούμενων μέτρων, αλλά όχι μόνον, με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας, Ηλία Ρίζο, σε έντονο ύφος να επισημαίνει στον υπουργό ότι «με τα μέτρα αυτά που φέρνετε, να σας κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση ότι του χρόνου εμείς δεν θα παράγουμε. Ούτε στάρι, ούτε περιβόλια, ούτε τίποτε. Δεν μπορεί ο αγρότης να αντέξει να δίνει 75% των εσόδων του σε εισφορές και φόρο και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και το τέλος επιτηδεύματος. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά κ. υπουργέ. Εκεί θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να ζήσουμε και να το κάνουμε με αξιοπρέπεια».

Εν μέσω θερμών επευφημιών ο κ. Ρίζος συνέχισε λέγοντας πως «λυπάμαι, γιατί αν συνεχίσουμε με αυτή τη φιλοσοφία, όσοι αγρότες έχουν ψηλά σήμερα το κεφάλι θα το κατεβάσουν» για να ξεκαθαρίσει ότι «δεν θέλουμε να μας πάτε για διάλογο για το ασφαλιστικό. Θέλουμε να το αποσύρετε».

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *