Μεγαλώνουμε μαζί & χτίζουμε σχέσεις-εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Συνεχίζοντας τις ενδοσχολικές επιμορφώσεις το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Δ/νση και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Γονείς και έφηβοι: Μεγαλώνουμε μαζί και χτίζουμε σχέσεις» με εισηγήτρια την κα Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο – Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ν. Ηρακλείου και Συντονίστρια Κρήτης Δράσεων Πρόληψης-Αντιμετώπισης Σχολικού  Εκφοβισμού, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 5:30μμ, στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η κ. Παναγιωτάκη στην ομιλία της θα επικεντρωθεί στην ταραχώδη και ιδιαίτερα σημαντική περίοδο της εφηβείας κατά τη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν πολλές πρωτόγνωρες – για τον ίδιο τον έφηβο – και έντονες αλλαγές. Περίοδος μεταβατική που συνδέει την παιδικότητα με την ενηλικίωση, δύσκολη στη διαχείρισή της για όλη την οικογένεια, η εφηβεία είναι μέσα στις δυσκολίες, τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις της, ένα ταξίδι μαγικό.

Στην εκδήλωση θα συστηματοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, οι ανάγκες και οι στόχοι της, οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κ. Παναγιωτάκη θα φωτίσει τους εφήβους που μεγαλώνουν αναζητώντας την ταυτότητά τους και τους γονείς που μεγαλώνουν κι εκείνοι μαζί τους, γνωρίζοντας τα παιδιά τους από την αρχή.

Το προβάδισμα θα δοθεί στις σχέσεις,

Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο ώστε οι έφηβοι να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ώριμους, συνειδητοποιημένους, ελεύθερους και αυτοδύναμους ανθρώπους. Σχέσεις δυνατές, σχέσεις έντονες, σχέσεις υποστηρικτικές, με διαφωνίες αλλά κυρίως με αποδοχή και κατανόηση, εκείνες των εφήβων με τους γονείς τους!

 

η Δ/τρια, οι Υποδ/ντές, ο Σύλλογος Διδασκόντων &

ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.