Σεμινάριο οικολογικής γεωργίας στον Άγιο Νικόλαο

Διήμερο Σεμινάριο Οικολογικής Γεωργίας
Φυσική καλλιέργεια, Βιοδυναμική, Permaculture

Παραγωγικοί λαχανόκηποι, Διεθνής και Ελληνική εμπειρία. Εργαστήρι δημιουργίας λαχανόκηπου

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Ώρα έναρξης: 9:30 π.μ. ΤΕΙ Αγ. Νικολάου, Λακώνια

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (περιλαμβάνει ροφήματα και φαγητό)

Προσκεκλημένοι εισηγητές:
Florent Iochum, σχεδιαστής permaculture
Μιχάλης Μανιαδάκης, σχεδιαστής αειφορικών αγροκτημάτων

Ή ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Το Πρόβλημα :

Όλοι μας σήμερα έχουμε κατανοήσει ότι από τα μεγαλύτερα θέματα  (αν όχι το μεγαλύτερο ) που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει είναι το διατροφικό. Ο μισός πλανήτης σήμερα πεθαίνει από ασιτία και ο άλλος μισός από κακή ποιότητα τροφής. Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη περίπτωση που ναι μεν (στις πλείστες των περιπτώσεων) έχουμε καταφέρει να τρώμε και να χορταίνουμε, πλην όμως δεν τρεφόμαστε σωστά, κατά την έννοια ότι η τροφή που χρησιμοποιούμε δεν προάγει την ψυχοσωματική μας υγεία ως όφειλε. Αντίθετα αισθανόμαστε ότι η τροφή που χρησιμοποιούμε συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία και επαύξηση των διαφόρων ασθενειών.

Το Μεγάλο Ερώτημα :Υπάρχει Λύση ;

Εμείς απαντούμε με ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Οι παραπάνω ομιλητές χρησιμοποιώντας τεχνικές από τη δική μας παραδοσιακή καλλιεργητική αλλά και από την διεθνή εναλλακτική εμπειρία ( Φυσική καλλιέργεια, Βιοδυναμική , Permaculture ) θα μας παρουσιάσουν σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο πώς γίνεται να στήσουμε ένα λαχανόκηπο είτε ερασιτεχνικά για τις ανάγκες του σπιτιού μας είτε επαγγελματικά χωρίς να χρησιμοποιούμε την χημεία ως λίπανση για την θρέψη των φυτών μας ή ως φάρμακο για την καταπολέμηση  των ασθενειών. Αντί των χημικών υλικών θα μας προτείνουν να χρησιμοποιούμε άλλα υλικά τα οποία θα μπορούμε να παρασκευάζουμε μόνοι μας, και να πετυχαίνουμε ποσότητες παραγωγής τέτοιες ώστε το σύστημα παραγωγής είτε ερασιτεχνικό είτε επαγγελματικό να είναι βιώσιμο.

Το Παράδοξο.

Όχι μόνο γίνεται με τις διαδικασίες αυτές να παράγουμε τρόφιμα ανώτερης διατροφικής αξίας σε σχέση με αυτά της συμβατικής ή της βιολογικής καλλιέργειας, αλλά επειδή χρησιμοποιούμε λιγότερους πόρους για την παραγωγή μας, τους οποίους  σχεδόν όλους τους παράγουμε μόνοι μας, είμαστε περισσότερο αυτάρκεις με φυσικές διαδικασίες, και άρα λειτουργούμε περιβαντολογικά ωφέλιμα και έχουμε χαμηλό κόστος παραγωγής.

 

Άλλωστε:    Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

        ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διοργάνωση:
Κιβωτός των Σπόρων,
ομάδα διαφύλαξης & αύξησης τη βιοποικιλότητας,
μέλος της Πολιτιστικής Ένωσης Δήμου Αγίου Νικολάου.

Συμμετέχουν:
Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Λακωνίων
Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Λακωνίων
Οι φίλοι του βοτανικού πάρκου Απηγανιά

Με την υποστήριξη:
Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης
MIRUM A.E.

Πληροφορίες-εγγραφές: www.enopolian.gr

ΤΗΛ.: 6973764507

ΕΓΓΡΑΦΗ





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.