Συνέδριο Περιβαλλοντικής Αγωγής για την θάλασσα στο Ηράκλειο

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) διοργανώνει φέτος το 3ο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Συνέδριο EMSEA, με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής για το θαλάσσιο περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης CRETAquarium(Ηράκλειο) και θα πραγματοποιηθεί  από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την  1η  Οκτωβρίου.

Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών δράσεων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν από εδώ και πέρα έτσι ώστε να μάθουν τα  παιδιά για την αλληλεπίδρασή τους με την θάλασσα και τον ωκεανό (Ocean Literacy) και να έρθουν ενα βήμα πιο κοντά στις θαλάσσιες επιστήμες.
Με συμμετέχοντες από την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη, το συνέδριο ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μμ. Την έναρξη θα κάνει η Sigi Gruber, Υπεύθυνη Τμήματος Θαλάσσιων Πόρων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαικής Επιτροπής (DG Research & Innovation, European Commission) ενώ επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο διάσημος δύτης Pierre-Yves Cousteau. Επιπλέον, διακεκριμένοι καλεσμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα  Έρευνας και Τεχνολογίας θα μιλήσουν για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό την περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση για το θαλάσσιο περιβάλλον.
Οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://emsea2015.hcmr.gr/).
Να σημειωθεί ότι το EMSEA είναι ένας Ευρωπαϊκός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια πλατφόρμα με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής, της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Έπειτα από δύο επιτυχημένα συνέδρια στην Αγγλία και τη Σουηδία, είναι η πρώτη φορά που το EMSEA έρχεται στη Μεσόγειο με σκοπό να αναπτύξει καινούριες δραστηριότητες και συνεργασίες και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό δίκτυο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Περισσότερες πληροφορίες:Ενυδρείο Κρήτης  CRETAquarium,τηλέφωνο  2810 337788.

.mykriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.