Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να μένει μόνο του στο σπίτι ή να πηγαίνει μόνο του στο σχολείο;

Πότε είναι έτοιμο να μείνει μόνο του στο σπίτι;Πότε είναι έτοιμο να πηγαίνει μόνο του στο σχολείο;

Είναι κάποιες  από τις ερωτήσεις που βασανίζουν όλους τους γονείς.

Σύμφωνα με έρευνες σε γονείς και παιδιά η σωστή ηλικία για να μείνει ένα παιδί μόνο του στο σπίτι ή να πάει μόνο του  στο σχολείο είναι μεταξύ 8 και 10 χρονών.

Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο καθώς για πολλούς γονείς επειδή θεωρούν πως είναι πολύ νωρίς.Η απάντηση βρίσκεται  στην συναισθηματική και νοητική ωρίμανση ενός παιδιού. Προσέξτε την συμπεριφορά του όταν είστε μαζί και δείτε πως αντιδρά σε κινδύνους και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Προσέξτε την συμπεριφορά του στον δρόμο και δείτε τις αντιδράσεις του όταν κυκλοφορείτε έξω. Για να δείτε αν είναι έτοιμο μπορείτε να το αφήσετε για λίγο μόνο του ή να το αφήσετε να κυκλοφορήσει για λίγο ενώ εσείς το επιτηρείτε διακριτικά.

Μια ακόμη λύση είναι να συζητήσετε μαζί για τους κινδύνους και να του διδάξετε τους τρόπους αντιμετώπισης σε διάφορες καταστάσεις ή να δείτε μαζί κάποια επιμορφωτικά βίντεο σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας. 

Δώστε του την απαραίτητη ελευθερία με μικρές δόσεις ασφάλειας και προστασίας.

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.