Λαντουρίδι Ανωγειανό (συνταγή)

Υλικά: 1 ½ φλιτζάνα αλεύρι, νερό, ½ κιλό γάλα, αλάτι.

Εκτέλεση:  Σε πιατέλα βαθειά, βάζουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και τρίβουμε το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει μικρά τρίμματα (θρουλιά). Βάζουμε λίγο νερό σε σκεύος και τα τρίμματα από το αλεύρι. Αφού βράσουν με το νερό για λίγο, προσθέτουμε ½ κιλό γάλα και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια. Δοκιμάζουμε, όταν δεν έχει τη γεύση του αλευριού και έχει γίνει χυλός είναι έτοιμο.

Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005

 





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *