H τραγική ιστορία του 65χρονου μετανάστη που αυτοκτόνησε στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Συγκλονίζει η ιστορία του 65χρονου επιχειρηματία ο οποίος αυτοκτόνησε την Κυριακή   στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Ο 65χρονος επιχειρηματίας, γνωστός στην περιοχή, αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας με αυτόν τον δραματικό τρόπο τέλος στην απελπισία που τον είχε κυριεύσει.

Ο άτυχος άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του με το σκοπευτικό του όπλο έξω από το σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς επειδή εκείνη την ώρα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι βρισκόταν στην εκκλησία του χωριού λόγω της γιορτής της Αγίας Παρασκευής. Οι λιγοστοί γείτονες που άκουσαν τον δυνατό κρότο του όπλου, νόμισαν ότι πρόκειται για μπαλωθιά. Λίγη ώρα αργότερα, μία διερχόμενη γυναίκα είδε το πτώμα του άτυχου άνδρα και κάλεσε σε βοήθεια.

Η τραγική ιστορία του άντρα, που αποκαλύπτεται μετά τον θάνατό του, φέρνει δάκρυα στα μάτια, για τον άνθρωπο που δεν άντεξε το βάρος από το γεγονός πως έχασε όλα για όσα κόπιασε μια ζωή… Στην εφηβεία μετανάστευσε στη μακρινή Αυστραλία για να ξεφύγει από τη φτώχεια και την οικονομική ανέχεια που κυριαρχούσε τότε στην Ελλάδα. Σχεδόν 30 χρόνια μετά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει ήρεμα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά. Όταν γνώρισε τη γυναίκα του και παντρεύτηκαν, της είχε υποσχεθεί, λένε οι δικοί τους, ότι μια μέρα θα γυρίσουν μαζί πίσω στην πατρίδα. Όχι σε μεγάλη ηλικία, αλλά σε ώριμη και δημιουργική. Παιδί μεταναστών κι εκείνη, με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα.

Ο άτυχος άντρας ήταν 15 χρονών όταν μαζί με την αδερφή του έβαλαν σε μια κοινή βαλίτσα τα λιγοστά τους ρούχα και μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες και ταξίδεψαν για πρώτη φορά τόσο μακριά με την επιθυμία για μια πιο ανθρώπινη ζωή. Άλλωστε, οι θείοι τους, τούς είχαν υποσχεθεί ότι σαν πάνε στην Αυστραλία και δουλέψουν σκληρά θα φτάσουν πολύ ψηλά μια μέρα. Αρκεί να έχουν όρεξη για δουλειά, έλεγαν. Εκείνος ήταν νέος, ένιωθε δυνατός και έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο. Έχοντας υπομονή και επιμονή τα πρώτα χρόνια δούλεψε σκληρά σε διάφορες δουλειές που θα του εξασφάλιζαν ένα γερό εισόδημα. Εργάτης μεν, καλά αμειβόμενος δε. Ο άτυχος 65χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο του το όπλο έξω από το σπίτι του, είναι άλλο ένα άτομο που λυγίζει εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής ανέχειας και αβεβαιότητας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Την πρώτη φορά που βίωσε την ίδια κατάσταση ήταν αρκετά νέος και έφυγε στο εξωτερικό, ζώντας σε μία χώρα που τον αντάμειψε για τις χιλιάδες ώρες σκληρής εργασίας που πρόσφερε.

Όταν επέστρεψε από την Αυστραλία έζησε για ένα μικρό διάστημα στην Αθήνα και μαζί με ένα συγγενικό του πρόσωπο άνοιξαν ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη. Γρήγορα όμως αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω και να επιστρέψει στην πατρίδα του το Ρέθυμνο. Εκεί, η γυναίκα του εργάστηκε αρχικά σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών και σύντομα άνοιξαν το δικό τους φροντιστήριο στην περιοχή. Στη συνέχεια, άνοιξαν κι άλλα φροντιστήρια στο νομό στα οποία εργάζονται ως καθηγητές ξένων γλωσσών και τα δυο του παιδιά.

Η οικονομική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και το αδιέξοδο που αντιμετώπισε, όμως τον έκαναν να λυγίσει… Σήμερα, στα 65 του χρόνια, έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού προηγουμένως απέκτησε ένα καλό όνομα στην Κρήτη, όχι μόνο λόγω της γνωστής αλυσίδας φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που διατηρεί στην περιοχή αλλά για τον χαρακτήρα και το ήθος του.

protothema.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.