Τσακαλώτος: Αν η κυβέρνηση δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα ο τόπος δεν έχει μέλλον (video)

Η Ευρώπη θα δοκιμαστεί τα επόμενα χρόνια ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την συμφωνία Ελλάδας-δανειστών.

Όπως είπε πολλά από τα ερωτηματικά που έθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα καθορίσουν την Ευρώπη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη θα δοκιμαστεί αν μπορεί να σέβεται τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό.  «Αν τα σκληρά μέτρα θα βρουν αντιστάθμισμα στο χρέος και αν θα είναι μακριά από την ατζέντα το Grexit», πρόσθεσε.

«Ένα πράγμα ξέρω για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται να υπάρχουν συμμαχίες για να σταματήσει η λιτότητα. Πολλά λοιπόν θα κριθούν από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πως θα το διαχειριστεί».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «αν η αριστερά και η κυβέρνηση δεν χτυπήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον».

Είπε επίσης ότι «Έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη» και εξήγησε πως έχει αυξηθεί ο φόρος αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 30 χιλ. ευρώ και ο φόρος 8% των βουλευτών

«Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμά πράγματα για τη διαφθορά και τη διαπλοκή» σημείωσε επίσης.

Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας με συναισθηματικό τόνο είπε «Να πω κάτι στους συντρόφους: Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα. Η Δευτέρα το πρωί ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μια απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω όμως ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές».

 

 

 

 

via





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.