Τσίπρας: Συνεχίζω με κυβέρνηση μειοψηφίας

Ο πρωθυπουργός σε κυβερνητική σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου έστειλε ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν την συμφωνία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κανένας βουλευτής στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν παρουσίασε τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής και θα έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση.

«Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας.

Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με κυβέρνηση μειοψηφίας.« Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

via

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *