Καθημερινή: Αυτό ήταν το plan B Βαρουφάκη

H «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσιάζει αυτό που υποστηρίζει πως είναι το Plan B που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών. Αυτό περιλαμβάνει πέρα από τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και το «χακάρισμα» εκατομμυρίων ΑΦΜ.

Τις λεπτομέρειες του παράλληλου συστήματος, το οποίο θα είχε, μάλιστα, τη δυνατότητα να μετατραπεί «εν μια νυκτί σε μια νέα δραχμή» φέρεται να έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης σε συνάντηση με στελέχη ξένων hedge funds στα πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου.

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών φέρεται πως θα βοηθούσε παιδικός του φίλος τον οποίο είχε φροντίσει να τοποθετήσει σε καίρια θέση στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου, όπως υποστηρίζει η «Καθημερινή της Κυριακής», να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Αποστολή του φίλου-συνεργού θα ήταν να χακάρει την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα ΑΦΜ εκατομμυρίων πολιτών. Το επόμενο βήμα απαιτούσε τη δημιουργία μυστικών λογαριασμών συνδεδεμένων με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως κατά το δημοσίευμα υποστηρίζει ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

Το σύστημα κατόπιν θα έστελνε ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό ώστε μέσω αυτού ο πολίτης ή η επιχείρηση να μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές, ως ένα άλλο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να υπερκεράσει το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών φέρεται να εξήγησε στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Βαρουφάκης είχε καταστρώσει το σχέδιο με τόση λεπτομέρεια ώστε να φροντίσει να προετοιμάσει και την απάντησή του σε περίπτωση που αυτό διέρρεε από τους συνομιλητές του. «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω» φέρεται να υποστήριξε.

via

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *