Εν μέσω τρικυμίας η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω αναταράξεων συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Με θερμό χειροκρότημα έγινε δεκτός ο Πρωθυπουργός εισερχόμενος στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Εκ των χαρακτηριστικών στιγμιότυπων κατά την είσοδο του, ήταν ο ασπασμός που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε την παραίτησή της στον Πρωθυπουργό, ενώ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο εξέφρασαν ο Θανάσης Πετράκος και η Ραχήλ Μακρή.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία, νέα Συνθήκη των Βερσαλιών και εκτίμησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όποιος λέει ότι υπάρχει εναλλακτική, λέει ψέματα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία που ο χρόνος θα δείξει αν είναι βιώσιμη.

Με κείμενο που υπογράφουν 108 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία νέο μνημόνιο με επαχθέστατους όρους.

via

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *