Hρακλειώτισσα μαθήτρια: Άνθρωπε, δείξε μας τι θα πει πολεμώ για το καλό

Άνθρωπε εσύ. Έλληνα πολίτη. Ξύπνα. Σήκω. Μην κάθεσαι. Κάνε κάτι. Η χώρα σου, η Ελλάδα μας βουλιάζει. Τη βουλιάζουν. Την καταστρέφουν. Κάνε κάτι. Δεν την ακούς που ουρλιάζει; δεν την ακούς που πονάει; Ξέρω Έλληνα ότι έχεις βολευτεί εκεί, στο ζεστό κρεβατάκι σου.

Ξέρω άνθρωπε ότι έχεις τυφλωθεί από τις λανθασμένες ιδέες που σου δίνουν. Κάθεσαι και μιλάς. Μιλάς. Μιλάς. Μιλάς. Και λες πολλές, πολλές , πολλές άχρηστες κουβέντες. Μα η σιωπή είναι αρετή. Σώπασε. Και δράσε. Κάνε κάτι. Θέλουν πρόβατα. Θέλουν άβουλα όντα!

Ποιοι; οι “μεγάλοι”… Κι εσύ κάθεσαι. Ναι, εγώ εσύ αυτός. Φταίμε κι εμείς. Φταίμε που δεν αντιδράμε. Φταίμε που γινόμαστε ό,τι θέλουν. Φταίμε, ναι. Ο γονέας εφοδιάζει τα παιδιά του με κινητά και υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας. Ξεχνάει ότι αυτά είναι άψυχα. Ξεχνάει να του δώσει τροφή για το μυαλό. Γεννάει ανθρώπους και τους κάνει ανθρωπάκια.

Ο δάσκαλος ,ναι φταίει. Φταίει γιατί άπλα διδάσκει. Δεν μεταλαμπαδεύει τη γνώση στους μαθητές του. Φταίνε. Φταίμε. Γιατί, κλέβουμε. Γιατί σκαφτόμαστε με κουτοπονηριά. Γιατί κοιτάμε το συμφέρον. Ρημάζουμε τη χώρα μας, την Ελλάδα μας. Φταίμε γιατί τους αφήνουμε να εισχωρήσουν μέσα μας. Βαθιά! Και να μας αλλάξουν. Εσύ, είσαι πολίτης.

Ο πολίτης είναι συμμέτοχος. Ο πολίτης έχει γνώμη, άποψη. Ξεβολέψου. Σήκω από το κρεβάτι το ζεστό. Νιώσε το κρύο. Τον πόνο την αγωνία. Νιώσε το αίμα σου να βράζει. Έτσι, έτσι θα ευτυχίσεις. Θα δεις πως είναι η αληθινή ευτυχία. Η ευτυχία του να δημιουργείς. Να στρώνεις μόνο σου το κρεβάτι.. Όχι να στο στρώνουν άλλοι.

Εσύ, άνθρωπε ξύπνα επιτέλους. Ξεβολέψου. Μην γίνεσαι πρόβατο. Άβουλο ον. Κάνε  το για μένα, που είμαι ακόμα παιδί. Για τα παιδιά σου. Δείξε μας τι θα πει πολεμώ για το καλό. Κάνε κάτι. Μας καταστρέφουν. Σταμάτα να μιλάς. Και δράσε. Η Ελλάδα. Ο κόσμος. Εμείς. Σήκω και ζήσε με αξιοπρέπεια. Σήκω και δημιούργησε έναν καλύτερο κόσμο. Σήκω και γίνε πολίτης! Γίνε άνθρωπος. Όλοι μαζί. Μικροί, μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, γυναίκες και άνδρες. Ας γίνουμε άνθρωποι!

 

Μία μαθήτρια του Ηρακλείου





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.