Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής

Αλλεπάληλες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί τη Δευτέρα τόσο στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και στην σύνοδο κορυφής που θα γίνει λίγη ώρα αργότερα στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεδιάσκεψη και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία τη Δευτέρα, χαρακτηρίζουν «αχρείαστο και προβλέψιμο» το τελεσίγραφο Τουσκ, υποστηρίζουν πως είναι μικρές οι διαφορές στο δημοσιονομικό και ζητούν από του Θεσμούς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τουσκ.

Το ίδιο μήνυμα είχε επιχειρήσει να στείλει και ο Αλέξης Τσίπρας για μία ακόμη φορά μέσω της συνέντευξής του στην αυστριακή Κουρίρ, στην οποία τόνισε ότι ένα Grexit θα αποτελούσε την αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη, επομένως δεν το θέλει καμία από τις δύο πλευρές των διαπραγματεύσεων.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει νέες προτάσεις στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και σε ποια σημεία είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένα βήματα πίσω. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα με καλά νέα από τη Ρωσία.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της δεύτερης συνάντησης που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο. «Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, από την Αγία Πετρούπολη έστειλε νέο μήνυμα προς τους δανειστές, τονίζοντας θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας, λέγοντας ότι: «Είμαστε λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες».

koutipandoras.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.