Να γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν …μανικιουρίστες

Τι συμφέρει άραγε στις μέρες μας να είσαι, γιατρός ή μανικιουρίστα; Προφανώς το δεύτερο.

Επαγγελματικό προσανατολισμό φαίνεται πως θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα οι Έλληνες γιατροί και να το γυρίσουν σε κάτι πιο… καλλιτεχνικό, που αποφέρει και περισσότερα χρήματα! Άλλωστε εν μέσω κρίσης, το πιο ασύμφορο επάγγελμα μοιάζει να είναι αυτό της ιατρικής.

Και για του λόγου του αληθές: Οι ειδικευόμενοι γιατροί που είναι πλέον εξαντλημένοι και συχνά απλήρωτοι από τις εφημερίες, αμείβονται με περίπου 2,5 ευρώ την ώρα καθαρά.

Οι ιδιώτες γιατροί από την άλλη, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβονται με 6,5 ευρώ καθαρά για κάθε εξέταση ασφαλισμένου του οργανισμού.

Βέβαια για να φθάσουν οι ιδιώτες γιατροί να έχουν ιδιωτικό ιατρείο έχουν προηγηθεί: σπουδές περίπου 12 και πλέον χρόνων μαζί με την ειδικότητα και το αγροτικό. Χωρίς να υπολογίσει κανείς τις αναμονές.

Ανεργία και άγχος επιβίωσης. Αναζήτηση ρευστού για τη δημιουργία ιατρείου. Αγορά ειδικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό του ιατρείου. Μηνιαία αποπληρωμή του leasing στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ρευστό από το …σπίτι και το μπαμπά, και η προμήθεια των μηχανημάτων έχει γίνει με δόσεις.

Καταβολή μισθού στη γραμματέα, όταν υπάρχει, καταβολή ενοικίου για το ιατρείο, συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση για να μη χάνεται η επιστήμη καθώς και πολλά άλλα.

Στις περιπτώσεις που κανείς έχει ακολουθήσει ειδικότητα που απαιτεί εργαστήριο, θα πρέπει να συνηθίσει να αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 2,20 ευρώ για την εξέταση της χοληστερίνης στο αίμα, με 2 ευρώ επίσης για την εξέταση σακχάρου στο αίμα και με το …υπέρογκο ποσό των 3,49 ευρώ για τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Και αυτά όταν τα πάρει από τον ΕΟΠΥΥ.

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να συνοδεύονται με ευγένεια, υποδοχή και εξυπηρέτηση των ασθενών στα ιδιωτικά ιατρεία, ανεξάρτητα διάθεσης και οικονομικής κατάστασης. Και βέβαια στο ωράριο που εξυπηρετεί τον ασθενή διότι ο …πελάτης ασθενής έχει πάντα δίκαιο.

Αντίθετα, εάν επιλέξει κανείς και εν μέσω κρίσης το επαγγέλματα της μανικιουρίστας τα πράγματα είναι εξαιρετικά εύκολα και προσοδοφόρα.

Οι σπουδές περιορίζονται σε μερικούς μήνες με έναν χρόνο. Ιατρείο δε χρειάζεται. Συχνά πυκνά αρκεί και ένας χώρος ολίγον τετραγωνικών για να γίνει η δουλειά.
Το άγχος και η ευθύνη περιορίζονται στο χρώμα και το πιθανό σχεδιάκι στο νύχι. Άγχος για τη ζωή του ασθενούς, ούτε για αστείο. Ο εξοπλισμός περιορίζεται επίσης σε μερικά μανό και ασετόν και στην καλύτερη περίπτωση και στεγνωτήρα νυχιών.

Στις ακόμα καλύτερες περιπτώσεις, μπορεί να μη χρειάζεται καν και χώρος εργασίας αφού οι επισκέψεις κατ΄οίκον δίνουν και παίρνουν στις μέρες μας. Έτσι και οι πελάτες –ασθενείς με το πρόβλημα στα νύχια είναι ικανοποιημένοι αφού δε χρειάζεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους, και οι μανικιουρίστες είναι χαρούμενες αφού εισπράττουν το ρευστό μαύρο και ζεστό.

Ευγένεια σε πολλές περιπτώσεις δε χρειάζεται για την ικανοποίηση των «ασθενών». Οι ίδιες καθορίζουν το πελατολόγιο τους αλλά και την ώρα που τις εξυπηρετεί. Έκτακτα περιστατικά μόνο σε γάμους και βαφτίσεις.
Κι όμως η εφορία και το ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να κάνουν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε ….spa νυχιών ούτε στις κατ οίκον επισκέψεις.
Αντίθετα συχνά πυκνά επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία για να πιάσουν στα πράσα το γιατρό που δεν έκοψε απόδειξη.
Όσο για τις αμοιβές που λαμβάνουν οι …ιέρειες του νυχιού, αυτές απέχουν παρασάγγας από τις αμοιβές των γιατρών.

Σύμφωνα με …βιωματικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, για απλό μανικιούρ -πεντικιούρ οι τιμές ξεκινούν ενδεικτικά: από 25 ευρώ και άνω! Αν επιλεγεί η σύγχρονη …επιστημονική μέθοδος του ημιμόνιμου βαψίματος, γνωστό με τον επιστημονικό όρο σελάκ, τότε το ποσό ανεβαίνει στα 30 και άνω…

Αν η πελάτης-ασθενής του νυχιού απαιτήσει …χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση τεχνητών νυχιών, τότε θα πληρώσει και …φακελάκι καθότι η ταρίφα εκτοξεύεται στα 50 ευρώ, αναλόγως με τη δυσκολία του «χειρουργείου» (φαγωμένα νύχια κλπ).

Γι αυτό λοιπόν κάντε αίτηση τώρα στην κοντινότερη σχολή «χειρουργικής νυχιών», να προλάβετε! Οι εγγραφές ξεκίνησαν με και δίχως μνημόνια…

any-news.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.