Θαλασσομακαρονάδα της Ευανθίας (συνταγή)

Υλικά για 2 άτομα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
παρθένο ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
1κ.γλ. πελτέ (προαιρετικά)
1 ποτηράκι κρασί ροζέ
1 πρέζα θυμάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αρωματικά της αρεσκείας σας
1 μικρή πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1/2 πακέτο μακαρόνια
6-8 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
4 κυδώνια
4 αχιβάδες
4 χτένια

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά γιατί δεν πρέπει να μαυρίσουν, σβήνουμε με κρασί, και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και τα αρωματικά δεμένα σε ένα πουγκάκι από τούλι. Αν η ντομάτα είναι ξινή (τον χειμώνα) προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ντοματοπελτέ. Οταν η σάλτσα βράσει και δέσει προσθέτουμε πρώτα τα οστρακοειδή καλά πλυμένα. Μόλις αρχίσουν να ανοίγουν ρίχνουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

Τα βγάζουμε ένα ένα με μια τσιμπίδα, πετάμε το πουγκί με τα αρωματικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την πιπεριά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Οταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα θαλασσινά, πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι και προαιρετικά τα συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο.

tanea.gr
Κική Τριανταφύλλη





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.