Διακοπή στο Eurogroup, ζητούν νέα πρόταση από την Ελλάδα

Διακόπηκε μετά από 2,5 ώρες η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο εξέταζε το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν νέα πρόταση από την ελληνική πλευρά, ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

O Μάρτιν Σουλτς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια σύγκλισης. Επανέλαβε ότι ο Γιούνκερ κάνει εξαιρετική δουλειά.Αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, είπε ότι παρά τις εντατικές συνομιλίες των τελευταίων ωρών υπάρχουν ακόμα διαφορές.Στο ίδιο μήκος κύματος και η καγκελάριος Μέρκελ. «Δεν έχουμε ακόμα την απαραίτητη πρόοδο, υπάρχουν θέματα στα οποία φαίνεται ότι πάμε πίσω, αντί μπροστά. Χρειάζεται ακόμα δουλειά».Η ίδια ξεκαθάρισε ότι το το ελληνικό ζήτημα αφορά αποκλειστικά τους υπουργούς Οικονομικών.

Παρόμοιο κλίμα είχε καλλιεργήσει και ο Β.Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Θα δούμε» είπε ο Σόιμπλε, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν έχουμε κάνει πρόοδο.

Newsroom ΔΟΛ in.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.