Χοχλιοί με μάραθα (συνταγή)

Υλικά

½ κιλό χοχλιούς
1 µεγάλο µάτσο µάραθα
4 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 ντοµάτες ώριµες ψιλοκοµµένες
3 κουταλιές κρασί κόκκινο
¾ φλιτζανιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι, πιπέρι

xoxloi1
Εκτέλεση:
Βάζουµε τους χοχλιούς σε µια λεκάνη µε χλιαρό νερό και τα σκεπάζουµε µε ένα πιάτο για 30 λεπτά. Όταν τα σαλιγκάρια αρχίζουν να κινούνται, αφαιρούµε µε ένα µαχαιράκι τη χοντρή µεµβράνη που βρίσκεται στο στόµιό τους καθώς και κάθε άλλη ακαθαρσία από το κέλυφός τους (αν κάποιο από τα σαλιγκάρια παραµένει κλειστό, ενδέχεται να µην είναι ζωντανό). Πλένουµε σχολαστικά µε άφθονο νερό και τα βράζουµε µε λίγο αλατόνερο για 10 λεπτά.
Τα τραβάµε µε µία κουτάλα και τα βάζουµε σε ένα τρυπητό, για να στραγγίσουν τα υγρά τους. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο, ρίχνουµε τα µάραθα, ανακατεύουµε και σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουµε στη συνέχεια τις πατάτες, τα σαλιγκάρια, τις ντοµάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουµε το ψήσιµο για 30 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

Φωτογραφίες: foto.Kik

Συνταγή: cretan-nutrition.gr





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.